TITLeva.karamargiou

Η Εύα Καραμαργιού σε 4 ερωτήσεις

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 25/9 έως και τις 19/10, θα παρουσιάζουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Leave A Legacy, ένα event της Mastercard και του Women On Top, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Leave A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε δωρέαν τη συμμετοχή σου!


Η Εύα Καραμαργιού είναι HR Consultant. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, τελείωσε τις σπουδές στην Ψυχολογία το 2004 και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού για έναν ακόμα χρόνο. Από τότε το ενδιαφέρον της στράφηκε στην επιλογή προσωπικού, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, με την επαγγελματική της πορεία δε σταμάτησε να αναπτύσσεται ακαδημαϊκά, με ένα professional diploma στο HR και με την ενασχόληση της με το coaching. Τα τελευταία χρόνια έχει εθελοντική δράση σχετική πάντα με την επιλογή προσωπικού και την ενδυνάμωση των νέων στελεχών. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Στα Speed Learning Sessions του Leave A Legacy θα μοιραστεί μαζί μας τα σημαντικότερα μυστικά για τη σύνταξη του βιογραφικού σου και την επιτυχία σου σε οποιαδήποτε επαγγελματική συνέντευξη.

Θυμάσαι κάποια φορά που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελες; Πώς αντιμετώπισες την “αποτυχία”;

Σ’ αυτή την κατηγορία μετράω εκείνη τη φορά που δέχτηκα μια δουλειά που τελικά δε μου ταίριαζε: απελπίστηκα, έκλαψα για λίγο, το συζήτησα με τους κοντινούς μου ανθρώπους και τελικά αποφάσισα ότι θα πάρω χρόνο. Χρόνο να το προσπαθήσω λίγο ακόμα και μετά χρόνο να το αποδεχτώ ότι τελικά αυτή ήταν μια χαμένη μάχη. Το θρήνησα όσο έπρεπε, πήρα τη δύσκολη απόφαση να μείνω χωρίς δουλειά για λίγο και εκμεταλλεύτηκα αυτό το διάστημα για να ενισχύσω άλλες δεξιότητες που μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες τελικά. Έτσι έμαθα ότι κάποιες μάχες απλώς χάνονται.

Πώς μετράς αξιολογείς την επιτυχία σου στη δουλειά;

Τη μετράω με κάθε νέα δεξιότητα που αποκτώ, κάθε πράγμα που δεν ήξερα να κάνω και το έμαθα, με τους ανθρώπους που γνώρισα και με βοήθησαν για τις επόμενες δουλειές μου, με το ότι κρατάω καλές επαφές με πρώην συναδέλφους. Νιώθω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει όταν χάνω την αυθεντικότητα και το ενδιαφέρον μου.

Πώς αντιμετωπίζεις την εξίσωση “ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής;

Η προσπάθεια δε σταματάει ποτέ, αλλά πραγματικά είναι στο χέρι μας να βάλουμε τάξη, όρια και ρυθμό. Να μη φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι η δουλειά μας δεν είναι τα πάντα, να εκτιμάμε κάθε περιθώριο που μας δίνεται και κάθε βοήθεια που βρίσκουμε στον δρόμο μας! Στο δύσκολο έργο της εργαζόμενης μαμάς που θέλει μια ώρα για να φτιάξει τα νύχια της, πρέπει πρώτα απ’ όλα να απομυθοποιήσουμε αυτή μας την ανάγκη!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει ως τώρα από τη δουλειά;


Ο σεβασμός. Να σεβόμαστε, να επιζητάμε να μας σέβονται, να βάζουμε ξεκάθαρα όρια και να τα τηρούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Και να μη φοβάμαι: να μη φοβάμαι το άγνωστο, τις νέες προκλήσεις, το να φτιάχνω τις ευκαιρίες που θέλω για τον εαυτό μου, να παραδέχομαι τις αδυναμίες μου.