TITLGogoDelogianni Portraits-13

Η Γωγώ Δελογιάννη στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 13/9 έως τις 17/10, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, από τη Mastercard και το Women On Top, στις 19/10/2019, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


 

Η Γωγώ είναι μαγείρισσα. Κατάγεται από δυο μικρά χωριά, το Νέο Ηραίο Άργους και το Ριζοβούνι Πρεβέζης και έχει σπουδάσει νομική επιστήμη στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Εργάστηκε για 8 χρόνια ως δικηγόρος και δεν άργησε να αποφασίσει πως ήταν έτοιμη για τη μεγάλη αλλαγή. Έτσι, τα τελευταία 4 χρόνια μαγειρεύει επαγγελματικά και έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε εστιατόρια όπως το Fuga στο Μέγαρο Μουσικής και το Costa Navarino, ενώ έχει υλοποιήσει τρία ακόμα προσωπικά pop up projects στον πολυχώρο του Bios. Η μεγάλη της αγάπη είναι το φαγητό της Μεσογείου και ιδιαίτερα η ελληνική και η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα. Θεωρεί τιμή της το να μαγειρεύει για όλους. Φτιάχνει, όπως λέει η ίδια “το φαγητό που θα φας μια Κυριακή σε ένα αγαπημένο σου τραπέζι. Το φαγητό που θα προσφέρεις με περηφάνια. Το φαγητό που μπορεί να σε ζεστάνει, μετά από μια δύσκολη μέρα". Και αυτό, εμείς προσωπικά, το θεωρούμε μεγάλη υπόθεση.

Πώς δέχτηκε ο περίγυρός σου, οι δικοί σου άνθρωποι, αυτή τη μεγάλη επαγγελματική στροφή που έκανες;

Όχι εύκολα. Είχαν μια βασική διαφωνία και μια ανησυχία σε σχέση με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για μένα. Τώρα πια, 4 χρόνια αργότερα, δεν έχουν πια αμφιβολίες για το ότι έκανα αυτό ακριβώς που ήθελα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα θα παραμένουν δύσπιστοι σε σχέση με το αν έκανα το «σωστό». Το γεγονός ότι είχα ένα σταθερό επαγγελματικό πλαίσιο ήταν βασική αξία για εκείνους. Από την άλλη, για μένα είναι πολύ βασικότερη αξία η δυνατότητα να δείχνεις φροντίδα στους ανθρώπους. Κάτι που δεν είναι χαρακτηριστικό πάρα πολλών επαγγελμάτων.

Μπορείς, όμως, να δείξεις φροντίδα και ως δικηγόρος, ως γιατρός, ως νοσοκόμα, ως δασκάλα, μέσα από αρκετές άλλες δουλειές, τελοσπάντων.

Ναι, αλλά αυτό για το οποίο συζητάω εγώ είναι κάτι εντελώς κυτταρικό, θα έλεγα. Η τροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάτι που βρίσκεται πολύ βαθιά μέσα μας. Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φαγητό σαν την απόλυτη απόλαυση ή σαν ένα απλό μέσο επιβίωσης, για μένα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που σου έχει δώσει ως τώρα η επαγγελματική σου ζωή;

Το ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την ανοησία κάποιων ανθρώπων. Ο μόνος τρόπος να τη διαχειριστείς είναι να προσπαθήσεις, όσο μπορείς, να την αποφύγεις και να μη συγκρουστείς. Εγώ προσπαθώ να κάνω τις επιλογές μου και απλώς να απομακρύνομαι. Γιατί η πραγματική ανοησία είναι, φοβάμαι, αήττητη.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησες σ’ αυτή την καινούρια επαγγελματική διαδρομή;

Ήταν το να κουμαντάρω μια κουζίνα γεμάτη άντρες.

Και πώς κατάφερες να τη διαχειριστείς;

Με το να είμαι αυτή που είμαι στ’ αλήθεια. Δεν χρειάστηκε -και μάλλον δεν έπρεπε- ούτε να προσποιηθώ, ούτε να υπερβώ κάποια εσκαμμένα που έχω εγώ στο μυαλό μου ως κώδικα ηθικής στη δουλειά. Χρειάστηκε να δείξω την πόρτα μερικές φορές σε κάποιους αλλά κι αυτά μέσα στη ζωή είναι. Και στη δουλειά, βέβαια.