TITLgalini.iliopoulou

Η Γαλήνη Ηλιοπούλου στο online Live A Legacy 2020

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 2/12, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά φέτος, online λόγω της πανδημίας, στις 13 & 14/12 από τη Mastercard και το Women On Top. Μπες στο Live A Legacy για να παρακολουθήσεις όλη την εκδήλωση και να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top.


Η Γαλήνη εργάζεται ως Senior Manager στο τμήμα Human Capital Consulting της ICAP People Solutions. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διαθέτει Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών (MSc) στην Εργασιακή και Οργανωτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey, καθώς και πιστοποίηση στο coaching από το ICPS. Έχει εκπαιδευτεί στη χρήση και ερμηνεία ψυχομετρικών εργαλείων από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία, καθώς και στη χρήση και ερμηνεία των ψυχομετρικών εργαλείων της Hogan, της META Profiling και της SHL. 

Στο παρελθόν, εργάστηκε ως σύμβουλος στις εταιρείες Hay Group και SHL. Από το 2012, οπότε και εντάχθηκε στο δυναμικό των συμβούλων της ICAP, αξιοποιεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό και διεξαγωγή μεγάλου αριθμού έργων επιλογής, ανάπτυξης και αξιολόγησης στελεχών, συστημάτων διοίκησης της απόδοσης, προγραμμάτων ανάπτυξης στελεχών, επανατοποθέτησης, προγραμματισμού καριέρας, οργανωτικής διάγνωσης και ανάπτυξης, καθώς και εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος του Learning & Development Think Tank του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (EIMAΔ) της ΕΕΔΕ και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Women on Top.

Ποια είναι η σκέψη ή ο στόχος ή το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου που σου δίνει δύναμη να προχωράς παρά τις δυσκολίες;

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου, που εμφανίζεται τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή, και το οποίο με βοηθά να προχωρώ παρά τις δυσκολίες είναι η ευσυνειδησία μου. Το χαρακτηριστικό μου αυτό με βοηθάει να οργανώνομαι, να προγραμματίζω τις εργασίες μου και να ακολουθώ το πρόγραμμα αυτό, ώστε να επιτυγχάνω τους στόχους που μου έχουν τεθεί. Το ότι ακολουθώ αυτό που έχω χαράξει μου δίνει δύναμη να βάζω κάθε φορά μέσα στην εξίσωση και τους απρόβλεπτους παράγοντες, που εμφανίζονται ως εμπόδια ή δυσκολίες στα πλάνα μου. Μπορεί σε πρώτο άκουσμα να φαίνεται λίγο ασύμβατη η επίδειξη ευελιξίας σε άτομα που λειτουργούν έντονα by the book, όμως το μυστικό είναι να εντάξει κανείς την ανάγκη για αλλαγή μέσα στο πρόγραμμά του/της για να καταφέρει να την ενσωματώσει.


Πώς μετράς ή αξιολογείς την επιτυχία σου στη δουλειά; Ποια είναι τα πράγματα που σου δείχνουν ότι είσαι στο σωστό δρόμο ή ότι χρειάζεται να αλλάξεις κάτι;

Για μένα είναι σημαντικό να μετρώ την επιτυχία στη δουλειά μέσω των άλλων. Και όταν αναφέρομαι σε άλλους, δεν εννοώ όλους τους άλλους, αλλά τους σημαντικούς άλλους που έχω καθορίσει ότι η γνώμη και οι απόψεις τους αξίζουν την προσοχή μου. Επομένως, για να πειστώ κι εγώ ότι κάποια ενέργειά μου έχει αποτελέσει πραγματική επιτυχία, νοιώθω την ανάγκη να το ακούσω και να το επιβεβαιώσω μέσω της γνώμης αυτών των σημαντικών άλλων. Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα του ενός χεριού, αυτούς όμως εμπιστεύομαι και συμβουλεύομαι για να πάρω την αίσθηση του κατά πόσο βρίσκομαι στο σωστό δρόμο, ή αν και εκείνοι βλέπουν την ανάγκη για αλλαγή, ή και βελτίωση.


Πώς θα συμβούλευες μια νέα γυναίκα να βρει τον επαγγελματικό της δρόμο, αν δεν έχει ιδέα τι θέλει να κάνει στη δουλειά;

Ακούγεται πραγματικά δύσκολο να προσπαθήσεις να συμβουλεύσεις κάποια νέα γυναίκα να βρει τον δρόμο της, αν δεν έχει ιδέα τι θέλει να κάνει επαγγελματικά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Εννοώ μήπως τελικά υπάρχουν μέσα της οι ιδέες, οι οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει να βγουν προς τα έξω για να έρθουν στο συνειδητό πεδίο της; Νομίζω ότι σε μια τέτοια κατάσταση, το πιο σημαντικό θα ήταν να συμβουλεύσεις τη νέα αυτή γυναίκα να κάνει ένα αυθεντικό ψάξιμο μέσα της για να ανακαλύψει και να εντοπίσει: α) ποια είναι τα πράγματα που την ευχαριστούν, β) ποια είναι τα πράγματα που την κινητοποιούν και θα την έκαναν να ξυπνά με χαρά κάθε μέρα για να ρίχνεται στη «μάχη», και γ) ποια είναι τα πράγματα για τα οποία νοιώθει ότι διαθέτει ήδη ικανότητες κοντινές με αυτές που θεωρεί ότι απαιτούνται, για να είναι πιο άμεσα αποτελεσματική στο πεδίο που θα επιλέξει και για να αισθάνεται ικανοποιημένη για αυτό που πετυχαίνει στη δουλειά της. Επομένως, μία ενδοσκόπηση με γνώμονα τα παραπάνω στοιχεία, ώστε να εντοπίσει η ίδια το επιθυμητό επαγγελματικό πεδίο μέσα στο οποίο θα πορευτεί με ευχαρίστηση και ικανοποίηση. 


Τι σε γοητεύει περισσότερο στη δουλειά σου;


Ως εργασιακή ψυχολόγος, εργάζομαι στον τομέα συμβουλευτικής σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Το στοιχείο που με γοητεύει στην δουλειά μου είναι η δυνατότητα που μου δίνεται να συμβάλλω και να συνεισφέρω στην ανάπτυξη άλλων ανθρώπων. Το αντικείμενό μου είναι ο άνθρωπος μέσα στο εργασιακό του πλαίσιο και ο βασικός στόχος των παρεμβάσεών μας είναι να εντοπίσουμε ποια είναι τα δυνατά του/της στοιχεία τα οποία θα πρέπει να συνεχίσει να αξιοποιεί ή και να τα ενισχύσει, αλλά και ποιες είναι οι περιοχές προς βελτίωση, τις οποίες αν αναγνωρίσει και συνειδητά δρομολογήσει ένα πλάνο ανάπτυξης, μπορεί να διαφοροποιήσει για να εξασφαλίσει σταδιακή βελτίωση. Τι πιο μαγικό λοιπόν από το να αισθάνεσαι ότι έχεις βάλει κι εσύ ένα λιθαράκι σε αυτή τη διαδρομή;


Για να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top κάνε την εγγραφή σου εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες. Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31/01/21.