TITLIMG_8205

Μια εκπαιδευτική ημερίδα για να αναπτυχθείς ως βοηθός διοίκησης

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Εκπαίδευση, Ημερίδες, Νέα

Δουλεύεις (ή θέλεις να αναπτυχθείς) σε κάποια θέση βοηθού διοίκησης; Θέλεις να μάθεις να αναγνωρίζεις και να χρησιμοποιείς συνειδητά εκείνα τα συναισθηματικά δεδομένα που διαμορφώνουν τις επαγγελματικές συμπεριφορές και αντιδράσεις τις δικές σου και των γύρω σου; Θέλεις να εκπαιδευτείς στο να ενσωματώνεις την ενσυναίσθηση στη συμπεριφορά σου, ώστε να
προωθείς και να ενισχύεις την επικοινωνία μέσα στην ομάδα σου; Θα σε βοηθούσε το να εφαρμόζεις σωστά τα συναισθηματικά δεδομένα, ώστε να βελτιώνεις συνεχώς τον τρόπο λήψης αποφάσεων και την επαγγελματική συμβολή σου μέσω στον
οργανισμό;

Τότε η Ετήσια Διεθνής Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: The future is now: At the Heart of Leadership - Put your Emotional Intelligence into Action, που διοργανώνει στην Αθήνα, στις 6 Απριλίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Apollo Palace & Thalasso η Ελληνική Ομάδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού IMA (International Management Assistants Association) σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Στο 8ωρο αυτό βιωματικό εργαστήριο, με 150 και πλέον συμμετέχοντες Βοηθούς Διοίκησης από 20 χώρες στον κόσμο, θα διερευνηθούν και θα αναπτυχθούν δεξιότητες απαραίτητες σε θέσεις που σχετίζονται με την Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Στρατηγικών, και πλήθος άλλων επιστημονικών πεδίων.
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τη Συναισθηματική Νοημοσύνη με στόχο την βελτίωση της αλληλεπίδρασης σε επαγγελματικό επίπεδο με συναδέλφους, προϊσταμένους και πελάτες, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Η Τζίνα Θεοφιλίδου, owner – YourDistanceAssistance, Head of Education Team – IMA Greece, Leader of ITD2019 Project Team και πολύτιμη εθελόντρια στο Women On Top εξηγεί:

Στους χώρους εργασίας που κινούμαστε τα έργα μας μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις μας. Το να μπορείς να συνεργάζεσαι με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους, να επηρεάζεις θετικά, να επικοινωνείς σωστά, να παρακινείς, να διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις παραγωγικά και να εμπνέεις με την συμπεριφορά σου αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και αναπόσπαστο μέρος του ρόλου του ή της Βοηθού Διοίκησης για ανάπτυξη, εξέλιξη και καλύτερες επιδόσεις.
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη ξεκινά με αυτογνωσία, γνώση για τις δικές μας δυνατότητες και αδυναμίες. Δεν φοβόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες, καλοί ακροατές και ικανοί να ηγηθούμε αρχικά του εαυτού μας αποτελεσματικά και στη συνέχεια να αλληλεπιδράσουμε σωστά με τα άλλα στελέχη του οργανισμού.
Οι Βοηθοί Διοίκησης κατανοούν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που υποστηρίζουν, τις ανάγκες τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε κρίσιμες στιγμές αντιδρώντας κατάλληλα για την κάθε περίσταση. Είναι σε θέση να μάθουν άμεσα τι ακριβώς χρειάζεται το στέλεχος που υποστηρίζουν, ποια είναι τα ισχυρά και τα αδύνατα του σημεία, τι μπορεί να του προκαλέσει άγχος ή θυμό και πως μπορούν να ανταποκριθούν στο προσωπικό τρόπο εργασίας του καθενός. Γι’αυτό και είναι πολύ συχνό το φαινόμενο το να ακολουθεί η ΒΔ το στέλεχος όταν αυτό αλλάζει οργανισμό ή θέση μέσα στον ίδιο τον οργανισμό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι χαρακτηρισμοί που μας αποδίδουν κατά καιρούς όπως λύτες προβλημάτων, διπλωμάτες, μεταφραστές όσων δεν εκφράζονται, ερασιτέχνες ψυχολόγοι και πρεσβευτές του οργανισμού. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό θα έλεγα ότι είναι να εστιάζουμε σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε λειτουργώντας με ενσυναίσθηση, με το να είμαστε χρήσιμοι και υποστηρικτικοί και όχι σε όλα όσα δεν έχουμε ή δεν λαμβάνουμε. Την συναισθηματική νοημοσύνη την έχουμε πάντα μέσα μας, το μόνο που χρειάζεται να αποδεχτούμε τη δύναμή της.

Λίγα λόγια για τον IMΑ

O Σύνδεσμος των ΙΝΤΕRNATIONAL MANAGEMENT ASSISTANTS - IMA είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο βοηθών διοίκησης, που εστιάζει στην προσωπική ανάπτυξη των μελών του, καθώς και στο μέλλον και την καταξίωση του επαγγέλματός τους. Ιδρύθηκε το 1974 σαν ΕΑPS (European Association of Professional Secretaries) από την κυρία Sonia Vanular στο Παρίσι και έχει μέλη του περίπου 1.500 Βοηθούς Διοίκησης από 26 χώρες. Έχει κομβικό ρόλο και σημαντικό έργο στη συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη των Βοηθών Διοίκησης καθώς και στην ανάπτυξη δράσεων ανάδειξης της σημαντικότητας του επαγγέλματος στο σύγχρονο
περιβάλλον εργασίας.