TITLMagy

Η Μάγκυ Κοντού στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 13/9 έως τις 17/10, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, από τη Mastercard και το Women On Top, στις 19/10/2019, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


 

Αν τώρα έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι σοβαρά την καριέρα σου και ενδιαφέρεσαι για τον χώρο της τεχνολογίας, η Μάγκυ είναι ο άνθρωπος που θέλεις να σου μιλήσει, απλά και προσγειωμένα, για την εμπειρία της ως ένας από τους λίγους ανθρώπους που έγινε επιχειρηματίας πριν δοκιμάσει τίποτα άλλο επαγγελματικά. Είναι συνιδρύτρια και Lead UI/UX Designer στην SimpleApps.gr, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των mobile apps και του digital marketing και η οποία έχει διακριθεί σε περισσότερους από 9 διαγωνισμούς νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Η Μάγκυ πήρε το πρώτο της πτυχίο στο πεδίο του Computer Science και το μεταπτυχιακό της (από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στην Αγγλία) σε Mobile Computing. Έγινε συνιδρύτρια της SimpleApps ήδη κατά τη διάρκεια των σπουδών της και σήμερα, συνδυάζοντας την αγάπη για το UI/UX design και το πάθος της για τις mobile τεχνολογίες, επιβλέπει το δημιουργικό και σχεδιαστικό αποτέλεσμα των υπηρεσιών της εταιρείας. Συμμετέχει επίσης στην ομάδα διοργάνωσης του Tech Talent School και είναι συνδιοργανώτρια των GDG Athens (Google Developers Group Athens) and WTM Greece (Women Techmakers). Έλα να μιλήσεις μαζί της στις 19/10 στο Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top.

 

Πώς αποφάσισες να ιδρύσεις, έτσι κατευθείαν, μια εταιρεία τεχνολογίας;

Από μικρή μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα -να ασχολούμαι με τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών, θα μπορούσε να πει κανείς. Είχα μια τάση προς τα μηχανικά παιχνίδια και λιγότερο προς τις κούκλες. Ο μπαμπάς μου δούλευε σε πλοίο και όποτε με έπαιρνε μαζί του σε ταξίδια στο πλοίο, τρελαινόμουν να ασχολούμαι με τον ασύρματο.

Και βέβαια όταν μεγάλωσα, άρχισα να παίζω video games, οπότε περνούσα και περνάω πολλές ώρες και ως χόμπι στον χώρο της δουλειάς μου. Ξεκινήσαμε ως ομάδα τη SimpleApps το 2013 και, μετά από την επιτυχία μας σε κάποιους διαγωνισμούς καινοτομίας, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε κανονικά την εταιρεία. Από τότε συνεχίζουμε και εξελισσόμαστε διαρκώς.

 

Ποιο ήταν για σένα το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία αυτή;

Το πιο δύσκολο ήρθε όταν προσπάθησα και επέλεξα να ασχοληθώ με την επιχειρηματικότητα. Το βήμα αυτό ήταν, αν θες, το πάντρεμα των σπουδών μου, της τεχνολογίας, δηλαδή, με έναν κλάδο που δεν τον ήξερα καθόλου. Η άλλη δυσκολία για την ομάδα μας ήταν πως, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια ήμασταν φοιτητές και λαμβάναμε πάρα πολλά ερεθίσματα και μαθαίναμε πολλά πράγματα και μεγαλώναμε μαζί με την εταιρεία. Αυτό μας έκανε να αναρωτιόμαστε για πολύ καιρό αν έπρεπε να συνεχίσουμε με τη δική μας εταιρεία ή να πάμε να δουλέψουμε σε κάποιο άλλο, ήδη εδραιωμένο, περιβάλλον. Ευτυχώς υπήρχαν εκείνη την εποχή πολλές διοργανώσεις, που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με αξιόλογους μέντορες και με βοήθησαν να κατανοήσω καλύτερα τον χώρο.

 

Τι χαρακτηριστικά είχαν οι μέντορες αυτοί;

Ήταν ήδη C-level στελέχη και πλέον είχαν συνειδητοποιήσει ότι, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να υποστηρίξουν νέους ανθρώπους, μπορούσαν να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά επαγγελματιών -με τους οποίους, στο κάτω κάτω, είχαν πολλές πιθανότητες και να συνεργαστούν στο μέλλον. Προέρχονταν και από τον χώρο της τεχνολογίας και από το πεδίο των οικονομικών, και ήταν πολύ πρόθυμοι να με φέρουν σε επαφή και με άλλους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να με υποστηρίξουν. Κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί είναι δύσκολο καμιά φορά να αποδείξεις την αξία σου όταν δεν έχεις αρκετή εμπειρία και η ηλικία σου είναι μικρή. Ευτυχώς οι περισσότεροι μέντορές μας αποφάσισαν να μας δώσουν την ευκαιρία να αναλάβουμε μία δουλειά, παίρνοντας σαφώς ένα ρίσκο από την πλευρά τους. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, όχι μόνο για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και γιατί η καθεμία από αυτές τις δουλειές έφερε μία άλλη κι έτσι εμείς βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

 

Τι χρειάζεται να έχει ένας νέος υποψήφιος ή υποψήφια για να μπει στην ομάδα σας;

Πάντα όταν μπαίνει ένα νέο άτομο στην ομάδα θέλουμε να δώσουμε το 100% ώστε να γίνει μέλος της παρέας -γιατί είμαστε ακόμα μικρή εταιρεία, δεν έχουμε ακόμα έντονο το στοιχείο της ιεραρχίας, οπότε αυτό που θέλουμε να ξέρουμε για όποιον ή όποια πρόκειται να δουλέψει μαζί μας είναι: είσαι πρόθυμος/η να συμμετάσχεις στη διαδικασία του να βοηθάς τους άλλους;