TITLdanielle-macinnes-IuLgi9PWETU-unsplash

Μήπως είσαι ιδανική υποψήφια για τα internships του Live A Legacy;

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Αν μας παρακολουθείς στενά, θα ξέρεις ότι το Live A Legacy, η μεγάλη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση των νέων γυναικών στην επαγγελματική τους ζωή , πραγματοποιήθηκε ως εκδήλωση τον Οκτώβριο, συνεχίζεται όμως με υποτροφίες mentoring από το WoT και με έμμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης, τόσο στην ίδια την Mastercard όσο και σε συνεργαζόμενες τράπεζες, για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι αιτήσεις για τις έμμισθες θέσεις πρακτικής άσκησης στα τμήματα Marketing και Business Analysis της Mastercard θα παραμείνουν ανοιχτές για μερικές μέρες ακόμα -δεδομένου ότι η πρώτη σου είναι μάλλον, λίγο-πολύ ξεκάθαρη, θελήσαμε σήμερα να σου μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για τη δεύτερη, που, έστω κι αν αφορά ένα λιγότερο γνωστό ρόλο, είναι πολύ πιθανό να κρύβει από πίσω την καριέρα που ονειρεύεσαι.

Τι κάνει, λοιπόν, μία Business Analyst και πώς μπορεί να εξελιχθεί η επαγγελματική της πορεία μέσα από ένα internship σαν αυτό;

Σκέψου, για αρχή, ότι το συγκεκριμένο τμήμα μιας εταιρείας όπως η Mastercard, υποστηρίζει τεχνικά όλα τα έργα που γίνονται σε διαφορετικά industries και αγορές στις οποίες απευθύνεται η εταιρεία. Μπορεί, για παράδειγμα, να μιλάμε για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος κάρτας που λανσάρει μία τραπεζα -ενα έργο για το οποίο θα συνεργαστεί με τη Mastercard, προκειμένου να το υλοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Ρόλος δικός σου, ως μέλος του τμήματος, θα είναι να καθοδηγήσεις τον πελάτη (συνήθως ένα τραπεζικό ίδρυμα), για τις επιλογές που έχει γύρω από την υλοποίηση του έργου αυτού. Θα αναλάβεις, λοιπόν, ένα κομμάτι project management και business analysis για το έργο αυτό και θα το δεις να προχωράει από τη σύλληψη μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Τι χρειάζεσαι για να είσαι καλή σε μια τέτοια θέση; Κατά προτίμηση ένα πτυχίο θετικής κατεύθνσης (όχι απαραίτητα σε κάποιο πεδίο τεχνολογίας ή από κάποια πολυτεχνική σχολή -μπορεί το πτυχίο σου να είναι στα μαθηματικά ή τη φυσική, για παράδειγμα) που θα σου έχει δώσει αρκετά εφόδια ώστε να σκέφτεσαι πώς μπορεί να λυθεί ένα πρόβλημα -και να σου αρέσει!

Τι χρειάζεσαι για να είσαι ιδανική για μία τέτοια θέση; Πάθος για τις νέες τεχνολογίες και ενδιαφέρον για το πώς μπορεί να αλλάξει και να βελτιστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο πληρώνουμε, πηρωνόμαστε και χρηματοδοτούμε την καθημερινή μας ζωή.

Τι θα κερδίσεις μέσα από μια τέτοια θέση πρακτικής άσκησης; Θα μάθεις πώς λειτουργούν οι πληρωμές, σε πρακτικό επίπεδο, και θα δεις να ανοίγονται μπροστά σου επαγγελματικές ευκαιρίες σε μια μεγάλη γκάμα οργανισμών που ασχολούνται με το financial technology (FinTech) και συγκεκριμένα με το χώρο των πληρωμών (υπάρχει, βλέπεις, μεγάλη ζήτηση για άτομα με τεχνολογικό υπόβαθρο στο συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή σε όλες τις εταιρείες τεχνολογίας που ασχολούνται με πληρωμές).

Παράλληλα, θα αποκτήσεις και εργαλεία project management, τα οποία θα μπορείς αργότερα να χρησιμοποιήσεις σε όποια θεση κι αν βρεθείς.

Αν, λοιπόν, είσαι έτοιμη να κάνεις το πρώτο ή το δεύτερο βήμα στην επαγγελματική σου ζωή προς μία κατεύθυνση με απεριόριστες προοπτικές για το δικό σου μέλλον (και το μέλλον όλων μας, εδώ που τα λέμε), προλαβαίνεις ακόμα να κάνεις αίτηση για μία θέση έμμισθης πρακτικής άσκησης στη Mastercard, ανεβάζοντας το βιογραφικό σου στα αγγλικά και συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρεις εδώ.

Από εμάς, καλή επιτυχία!