TITLRHH

Όλες οι μέντορες του 2019

Κατηγορίες: Mentoring, Νέα

Φέτος ήταν η χρονιά σας! Γνωρίσαμε τόσες μέντορες και δημιουργήσαμε περισσότερες συνεργασίες mentoring από ποτέ.

Δώσαμε (και δώσατε) σε ακόμα περισσότερες γυναίκες την ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πώς το mentoring μπορεί να αλλάξει, να βελτιώσει ή και να εκτοξεύσει την επαγγελματική τους ζωή και διευρύναμε την κοινότητα του Women On Top σε πόλεις της Ελλάδας όπου δεν είχε ξαναβρεθεί, ακόμα και έξω από αυτήν.

Σας ευχαριστούμε όλες για τη δέσμευση, την έμπνευση και τη συμμετοχή σας και σας παρουσιάζουμε, για μία ακόμη χρονιά, όλες τις εθελόντριες μέντορες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα στο 2019 -είναι όλες υπέροχες!

Από εσάς, τις προηγούμενες, τις νυν και τις μελλοντικές μέντορές μας, περιμένουμε τις εντυπώσεις, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας, τα επιτεύγματα, τα άρθρα, τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας, για να γινόμαστε, όλες μαζί, καλύτερες και ακόμα πιο χρήσιμες, κάθε στιγμή.

Η Κατερίνα ξεκίνησε τις σπουδές της θέλοντας να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και δρουν οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα πλαίσια κουλτούρας και πολιτισμού. Συνεχίζει ερευνώντας τον τρόπο σκέψης και επιλογής του κοινού των media –και πιο ειδικά των news media.

Αθήνα

Η Βάσω εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ως ραδιοφωνική παραγωγός, τα τελευταία 25 χρόνια. Δουλεύει επίσης ως υπεύθυνη επικοινωνίας σε φεστιβάλ και πολιτιστικές  εκδηλώσεις, με πρόσφατη συνεργασία στα 52α Δημήτρια Θεσσαλονίκης. Ως copywriter & digital content creator, έχει συνεργαστεί με εταιρείες εκδηλώσεων στο κομμάτι της επικοινωνίας, για παραστάσεις και για λογαριασμούς στα social media.

Θεσσαλονίκη

Maria grew up in Athens, Greece and studied Classics at National University of Athens (bachelor) and Sorbonne University ( Master / DEA and PhD in Latin) in Paris. Her successful participation in the Global Management Program resulted in her following and obtaining the International MBA degree from the Athens University of Economics and Business with scholarship. She is also an Accredited Certified Coach (ACC) by the International Coach Federation (ICF) and a Fellow of Learning and Performance Institute (FLPI) in London. 

Maria studied Economics in the University of Essex. She has 15+ years experience in Finance, holding leadership roles in large Greek corporates. At the age of 40, she decided to shift her career path and turned to HR by joining an Executive Search firm. She is currently training to become a Certified Professional coach and focuses on career change.

Η Πηνελόπη είναι πιστοποιημένη Personal, Executive & Τeam Coach από τον Ιnternational Coaching Federation (ICF Global), κάτοχος πτυχίου Personal and Executive Coaching και πτυχίου Team and Leadership Coaching. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Bath και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) σε νέες τεχνολογίες και media στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως Sales Representative σε εταιρία βιομηχανικού εξοπλισμού. 
 
www.penelopedimitrakopoulou.com 

Η Κωνσταντίνα είναι μια 23χρονη φιλόδοξη και στοχοπροσηλωμένη γυναίκα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική Πολιτική με υποτροφία και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές. Τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο εργάζεται στον Δημόσιο Τομέα στο κομμάτι των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Παρόλα αυτά, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της εργαζόταν και διαθέτει εμπειρία στο κομμάτι της κοινωνικής έρευνας και της διοργάνωσης συνεδρίων.

Αθήνα

Η Σοφία είναι επιχειρηματίαςμαμά και Certified NLP (Neuro-Linguistic-Programming) Trainer & Coach. Κατέχει BA στην Κοινωνιολογία από το DEREE College και  MSc στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο της LYON II στη Γαλλία. Διαθέτει παραπάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο αυτό, έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού σε ελληνικούς και πολυεθνικούς οργανισμούς όπως η SC JOHNSON, η NN, και η Interamerican και σήμερα διευθύνει μια επιτυχημένη εταιρία συμβουλευτικής στον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Αθήνα

Vasiliki’s aim is to empower the most valuable asset of the human capital intensive organizations to have a long lasting business impact; leveraging a diverse background from multiple industries and a track record of transformation challenges, operational HR initiatives, organizational agility projects, creation of employee ownership culture, CSR establishment and initiator /facilitator for tech – driven solutions. 

Athens

Η Καραντώνη Κατερίνα είναι marketing manager στο www.ofarmakopoiosmou.gr. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ψυχολογία και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική και οργανωσιακή ψυχολογία. Στο παρελθόν εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων και Marketing φαρμακευτικών εταιρείων. Επίσης υπήρξε υπεύθυνη Marketing στο Πανελλήνιο Συνεταιρισμό των Φαρμακοποιών.

www.ofarmakopoiosmou.gr

Αθήνα

Xanthi is a senior marketing professional with experience in retail & services sectors, transformation projects and marketing operations. She has proven leadership & strategy skills that create business results and growth. Recently she has been involved in digitisation project as an enabler. Her focus as a mentor would be to empower young female professionals in order to believe in themselves and their capabilities and to develop all the necessary soft skills that will help establish them in demanding professional environments. 

Η Ολυμπία αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με BSc in Business Administration (double major in Marketing Management and International Business) και συνέχισε τις σπουδές της στο Kingston University στο Λονδίνο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο MA in Marketing. Με εργασιακή εμπειρία πάνω από 14 χρόνια, κατά κύριο λόγο σε θέσεις Product Manager, Content Manager, Customer Engagement Manager και Brand Manager στον τραπεζικό κλάδο, συμμετέχει στη δημιουργία και επικοινωνιακή προβολή καινοτόμων έργων και πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αθήνα

Η Κατερινα Λαφαζανη σπούδασε Οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε για 7 χρόνια στον Τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα στην Τράπεζα Κύπρου, σε κατάστημα ιδιωτών, όπου απασχολήθηκε στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών. Η τελευταία της θέση στην Τράπεζα ήταν στο Personal Banking, όπου εξυπηρετούσε μεγάλους καταθετικούς και επενδυτικούς πελάτες. Κατόπιν μετακόμισε στο Ντουμπάι, όπου έκανε στροφή στην καριέρα της και απασχοληθηκε στη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου. Εργάστηκε εκεί σε μια εταιρεία που έκανε trading πετρελαίου, και πιο συγκεκριμένα bunkering operations στη Fujairah, για 2 χρόνια. Πριν από 5 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ως σήμερα εργάζεται σε μια εταιρεία που κάνει trading πετρελαίου. 

Αθήνα

Η Άσπα είναι μια έμπειρη επαγγελματίας στον κλάδο των start-ups, με γνώση σε διάφορους τομείς, όπως marketing, ανάλυση, operations, finance και πωλήσεις. Ο πιό πρόσφατος ρόλος της ήταν ως Director of Restaurant Operations για την Delivery Hero – έναν όμιλο εταιρειών food delivery στον οποίο ανήκει και η E-food.gr. Κατάγεται από τα Ιωάννινα και από το 2011 σπούδασε και εργάστηκε σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Γερμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία και ΗΠΑ. Η Άσπα είναι σήμερα φοιτήτρια MBA (Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) στο Harvard Business School. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά και έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της πάνω στα ψηφιακά παιχνίδια για τη διδασκαλία της στατιστικής, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ελλάδα.

Η Φαίη είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο των γλωσσικών υπηρεσιών. Πτυχιούχος μεταφράστρια και διερμηνέας συνεδρίων με γλώσσες εργασίας τα αγγλικά και τα γερμανικά, ιδρύει το 2006 το Μεταφραστικό Κέντρο Τρικάλων και το 2014 την Interpretit στην Αθήνα με άλλες δύο συνεταίρους. Στην Interpretit αλλά και πριν από αυτήν έχει προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας σε διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, φαρμακευτικές εταιρίες, δικαστήρια, δομές φιλοξενίας προσφύγων, φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης κτλ. Έχει διδάξει επίσης τεχνικές διερμηνείας και λήψης σημειώσεων σε σεμινάρια επιμόρφωσης κοινοτικών διερμηνέων/ διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών σε συνεργασία με το The Language Project.

www.interpretit.eu 

Η Δέσποινα είναι ψυχολόγος με βασικό ενδιαφέρον την εφαρμοσμένη ψυχολογία, δηλαδή την πρακτική εφαρμογή της επιστήμης της στην καθημερινή ζωή. Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στο χώρο του HR για πάνω από 20 χρόνια, αποκομίζοντας εις βάθος κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της λειτουργίας ανθρώπινων συστημάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα και οργανισμούς για θέματα διαρκούς ανάπτυξης, διαχείρισης αλλαγών, ανθεκτικότητας και διαχείρισης σχέσεων. 

Αθήνα

Η Ιωάννα Μαργαρώνη έχει αποφοιτήσει με διάκριση από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree και είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Leicester. Στην καριέρα της έχει εργαστεί για 10+ χρόνια σε πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών. Οι δεξιότητές της έχουν διαμορφωθεί από τις μουσικές της σπουδές και το πλήθος πιστοποιήσεων ως ενεργειακή θεραπεύτρια, εισηγήτρια γιόγκα, και fitness instructor. 
 
Αθήνα

Η Ελένη είναι δικηγόρος και διαπιστευμένη Life, Wellness & Business Coach με την Ευρωπαϊκή Ατομική Διαπίστευση (EIA) του European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Ασχολείται επαγγελματικά με το coaching από το 2014. Υποστηρίζει ανθρώπους, ομάδες και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού σε πληθώρα προγραμμάτων, παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση σε επιμορφωτικά σεμινάρια ενηλίκων στον κλάδο των προσωπικών/κοινωνικών δεξιοτήτων και συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια/ ομιλήτρια/ εισηγήτρια σε ημερίδες και σεμινάρια στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της προσωπικής/επαγγελματικής ανάπτυξης. Είναι μέλος του International Coach Federation – Greece Chapter (ICF) και του European Mentoring & Coaching Council (EMCC), Hellenic Coaching Association (HCA). Έχει πτυχίο Νομικής, πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Μεταπτυχιακό στην Διδακτική των Γλωσσών, Μεταπτυχιακό στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των χωρών της ΝΑ Ευρώπης και μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. 

Λάρισα

Η Αντιγόνη είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο εμπορικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και από το 2012 δουλεύει ως νομική σύμβουλος στον όμιλο εταιρειών του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου (Eastern Mediterranean Maritime Ltd). Από το 2015 ασχολείται παράλληλα με την κοινωφελή δραστηριότητα ως γενική σύμβουλος της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτινου. Είναι κάτοχος πτυχίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και μεταπτυχιακών τίτλων στο εμπορικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πειραιώς και ALBA Graduate Business School, ενώ συνεργάζεται ερευνητικά με το Πανεπιστήμιο Queen Mary University of London. 

Αθήνα

Μετά από σπουδές, qualifications και 6 χρόνια εργασίας στο Λονδίνο, η Ανδριανή θα ήθελε να βοηθήσει νέους και νέες στο δύσκολο μονοπάτι της εξέλιξης στο χώρο εργασίας. Πιστεύει ότι όλες οφείλουμε στον εαυτό μας ένα όμορφο εργασιακο βίο, γεμάτο εμπειρίες και αναγνώριση για όσα κάνουμε και θεωρεί ότι η ίδια μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό.

 
Η Ειρήνη είναι πτυχιούχος της Νομικής και υπ. διδάκτορας της Εγκληματολογίας. Ασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου και τα τελευταία τρία χρόνια έχει αφιερωθεί στην προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσα από συνεργασίες με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Η δραστηριοποίησή της στο δύσκολο αυτό πεδίο είναι μια επιλογή που την γεμίζει ικανοποίηση, καθώς νιώθει ότι αξιοποιεί τις γνώσεις και τις ικανότητές της για την στήριξη ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
 

Μετά από μακρά πορεία στη δημοσιογραφία και τις εκδόσεις, τα τελευταία δέκα χρόνια η Αγγελική ασχολείται με τις Εταιρικές Υποθέσεις (Corporate Affairs), έναν ρόλο που αφορά την εταιρική επικοινωνία και εικόνα, τις σχέσεις με τα ΜΜΕ, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Διαχείριση Κρίσης. Και επειδή πιστεύει στη δια βίου μάθηση, συνεχίζει τις σπουδές της στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και τη συμβουλευτική/ψυχοθεραπεία.

Αθήνα

 

Η Σουζάνα σπούδασε στην Ιταλία, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας της Πάρμα, στο πενταετές πρόγραμμα ‘Αναπτυξιακή Κλινική Ερευνητική Ψυχολογία’. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 7 χρόνια (αφού ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και την απαιτούμενη πρακτική) και ξεκίνησε αμέσως πενταετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου πια είναι τακτικό μέλος. Το 2011 ξεκίνησε να παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών για 4 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρία και συνεχίζει να καταπιάνεται με εκπαιδεύσεις και εποπτικές συνεδρίες στο πλάι σπουδαίων αναλυτών. 

Αθήνα

Η Ελένη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια (postdoctoral research fellow) με ειδικευση στις βλάβες του νωτιαίου μυελού και της σπονδυλικής στήλης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην έρευνα σε ακαδημαϊκά εργαστήρια στο εξωτερικό. Έχει background στις βιοϊατρικές επιστήμες, με διδακτορικό στις Νευροεπιστήμες. Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε πέντε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού (σε Ευρώπη και Αμερική) για πάνω από 12 χρόνια, νιώθει πως διαθέτει όλα τα εφόδια να βοηθήσει γυναίκες που θα ήθελαν να κάνουν μια παρόμοια μετάβαση στην καριέρα τους. Επίσης, με την πολυετή εμπειρία της στο χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας, έναν τομέα που έχει χαρακτηριστεί ως σοβαρά ανδροκρατούμενος, νιώθει πως μπορεί να δώσει συμβουλές για το πώς κάποια μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, ειδικότερα στην αρχή της επιστημονικής της καριέρας. Τέλος, έχοντας πάνω απο 7 χρόνια εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας, πιστεύει πως μπορεί να μοιραστεί τις συμβουλές και τις εμπειρίες της με αποτελεσματικό και εποικοδομητικό τρόπο, ώστε η mentee της να λάβει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Η Βένια (Βασιλική) έχει σκοπό της ζωής της την ενδυνάμωση των γυναικών,
των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων & του LGTBQI κινήματος και την κοινωνία
ίσων ευκαιριών για όλους. Εφόδια της οι διεθνείς εμπειρίες και η μεγάλη
προϋπηρεσία της στο κομμάτι του gender equality, τόσο σε ερευνητικούς
αλλά και σε non-profit τομέα. Μετακόμισε στην Λάρισα από το Δουβλίνο το
2015 και από τότε εργάζεται ως EU project Consultant & Project Proposal
Manager στον τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Παράλληλα είναι στέλεχος
σε εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα των Logistics και του Supply Chain. 

Η Μελίνα έχει ιδρύσει μία από τις πλέον επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις, τη Wise Greece, η οποία μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Βραβείο Νησίδες ποιότητας, αλλά και με το European Social Challenge Award. Η ίδια, λειτουργεί ως μέντορας σε κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και στο Entrepreneurship School του Ευρωπαϊκού think tank “Think Young”, ενώ είναι key note speaker σε forum που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. 

Αθήνα

Η Ντία είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ. Έχει βασικό πτυχίο Φυσικής (ΑΠΘ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (ΑΠΘ). Στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό της πάνω στην Ανάπτυξη κλιματικών σεναρίων για τις αλλαγές στη βροχόπτωση στην ελληνική περιοχή. Ακολούθησαν οι post-doc σπουδές της πάνω στις Κλιματικές Αλλαγές και τα Ακραία Καιρικά Φαινόμενα. Από το 2009 έχει ακαδημαϊκή θέση στον Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας. 
 

Θεσσαλονίκη

Η Ολιάνα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ειδικεύεται σε θέματα marketing strategy, innovation και digital transformation. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Στρατηγική & Μάρκετινγκ στο Warwick Business School και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Executive Education του Wharton Business School. Εργάστηκε για 10 χρόνια στην Google, όπου ήταν υπεύθυνη για τη στρατηγική και το μάρκετινγκ προϊόντων όπως YouTube, AdWords, Search, Pixel, Chrome για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αθήνα