TITLΙωάννα Μίγγου

Η Ιωάννα Μίγγου στο online Live A Legacy 2020

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 2/12, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιείται για τρίτη φορά φέτος, online λόγω της πανδημίας, στις 13 & 14/12 από τη Mastercard και το Women On Top. Μπες στο Live A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


Μία ακόμα ομιλήτρια που, βρίσκεται στην καρδιά του Live A Legacy και την οποία ανυπομονούμε να ακούσουμε στην online σκηνή του!

Η Ιωάννα Μίγγου είναι υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Εργάζεται στο χώρο του marketing για περισσότερα από 15 χρόνια, σε διεθνή και επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Αποτελεί μέλος του τμήματος marketing της Mastercard από το 2008. Είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής της Mastercard στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, έχοντας υπό την επίβλεψη της όλες τις B2B, B2C και επικοινωνιακές καμπάνιες της εταιρείας.

Η Ιωάννα διαθέτει σημαντική εμπειρία και γνώση από την πορεία στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας, έχοντας εξειδικευτεί στους τομείς των δημοσίων σχέσεων και εταιρικής επικοινωνίας, τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και διαφημιστικών εκστρατειών, την υλοποίηση στρατηγικών επικοινωνίας, την εκπόνηση και εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών, καθώς και την υποστήριξη λανσαρίσματος νέων προϊόντων στην αγορά.

Είναι κάτοχος ΒΑ (με έπαινο) στα Οικονομικά με γαλλικές και γερμανικές σπουδές, ενώ διαθέτει και δύο μεταπτυχιακά, στη Διπλωματία και τις Διεθνείς σχέσεις από πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Live A Legacy για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ποια στοιχεία είναι αυτά που έχουν ξεχωρίσει στον θεσμό τις δύο προηγούμενες χρονιές και πιστεύετε ότι περιμένει ο κόσμος;

Είναι πολλά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο Live A Legacy και το καθιστούν τόσο αγαπητό στο κοινό, γυναικείο και μη. Ωστόσο, η δυναμική της πρωτοβουλίας, οφείλεται κατά την άποψή μου στη συνεχή εξέλιξη των δυο βασικών συστατικών της τα οποία είναι οι ομιλίες και τα Speed Training και Mentoring Sessions. Ανεξάρτητα από τις πιθανές προσθήκες ή διαφοροποιήσεις που στοχεύουμε να έχουμε κάθε χρόνο αυτά τα δύο είναι που δημιουργούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία του Live A Legacy. 

Οι ομιλήτριες και οι ομιλητές, μέσα από τις αφηγήσεις τους, εμπνέουν το κοινό, το οποίο βλέπει και ακούει πραγματικά παραδείγματα ανθρώπων που αντιμετώπισαν τις δυσκολίες που συνάντησαν και τα κατάφεραν. Συμπληρωματικά, οι ομιλίες κάθε χρονιάς, εκφράζουν, όλες μαζί αλλά και κάθε μια από αυτές ξεχωριστά, τις αξίες και το όραμα της πρωτοβουλίας, γεγονός που θεωρώ σημαντικό και συγκινητικό. 

Από την άλλη πλευρά, τα Speed Training και Mentoring Sessions δίνουν σε όλες τις συμμετέχουσες τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια, για να μπορέσουν να κάνουν πράξη όσα άκουσαν από τις ομιλίες, και με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα με τον δικό τους τρόπο. 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιο από αυτά τα δύο συστατικά θεωρώ σημαντικότερο, γιατί μαζί δημιουργούν όλο το πλαίσιο και το εύρος του Live A Legacy. Συνειδητά ή όχι, θεωρώ πως το ίδιο αισθάνεται και ο κόσμος που συμμετέχει κάθε χρόνο στην εκδήλωση, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο περιμένει την υλοποίησή της. Για τον νέο ομιλητή ή ομιλήτρια που θα τον εμπνεύσει και τα καινούργια εφόδια που θα αποκτήσει.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει στην επαγγελματική σου ζωή εν μέσω πανδημίας;

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα διδάγματα που έχω πάρει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας ήρθαν μέσα από δυσκολίες που τη δεδομένη στιγμή φαίνονταν ως ένα ανυπέρβλητο βουνό. Όπως πάντα, έτσι και τώρα η νέα αυτή δυσκολία, η πανδημία, έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή και στην καθημερινότητά μας, ωστόσο πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό μας βοήθησε να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τα εμπόδια, με ένα διαφορετικό τρόπο. Προσωπικά, ως μητέρα δύο παιδιών, η μεγαλύτερη πρόκληση που κλήθηκα να αντιμετωπίσω ήταν ο συνδυασμός της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στον ίδιο χώρο. Αυτή η νέα κατάσταση, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Η δική μου απόφαση ήταν να κοιτάξω μόνο τη θετική πλευρά, που σήμαινε και σημαίνει, πως μπορώ να μοιράζομαι περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μου.

Μοιράσου μαζί μας μια στιγμή της επαγγελματικής σου ζωής για την οποία είσαι ιδιαίτερα περήφανη. Ποια ήταν τα δικά σου βήματα ή χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι οδήγησαν σε αυτήν;

Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω να θυμάμαι πολλά για τα οποία είμαι πραγματικά υπερήφανη και η υλοποίηση του Live A Legacy είναι σίγουρα μια από αυτές τις στιγμές. Αυτό για το οποίο όμως είμαι υπερήφανη είναι το σύνολο των εμπειριών που έχω συλλέξει αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκομαι τώρα.

Στη Mastercard, έχω την ευκαιρία κάθε μέρα να αλληλοεπιδρώ, να συναναστρέφομαι και να συνεργάζομαι με μια ομάδα ανθρώπων δημιουργική και εργατική, ενώ παράλληλα έχω το προνόμιο να εργάζομαι σε έναν οργανισμό ο οποίος επιτρέπει και προάγει τη διαφορετικότητα σε κάθε της έκφανση. Με λίγα λόγια, έχω αυτό το πλαίσιο το οποίο προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μέσα από την πρωτοβουλία του Live A Legacy, γεγονός που με κάνει κάθε μέρα να αισθάνομαι γεμάτη και υπερήφανη.

Σε σχέση με τα δικά μου βήματα που με έφεραν ως εδώ, χωρίς να θέλω να επεκταθώ, από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας, προσπαθώ κάθε μέρα να εξελίσσομαι και να εργάζομαι όλο και πιο σκληρά για να μπορώ να καταφέρω τα δικά μου όνειρα και τους δικούς μου στόχους. Οι αρετές της εργατικότητας και της εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου για συνεχή βελτίωση, θεωρώ πως είναι απαραίτητες για κάθε επαγγελματία, ανεξαρτήτως φύλου.

Το εταιρικό οικοσύστημα στην Ελλάδα σέβεται/στηρίζει τις γυναίκες; Τι πρέπει να αλλάξει; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό;

Τη δεδομένη στιγμή, η ισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών στον εργασιακό χώρο βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης για πολλές εταιρείες και οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από μόνη της αυτή η συνθήκη είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, ενώ πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί άλματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρατηρούμε όλο και περισσότερα παραδείγματα νέων γυναικών σε θέσεις ισχύος, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά αντίστοιχα παραδείγματα γυναικών που δεν αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις. Για αυτό, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας για μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο.

Στη Mastercard είμαστε τυχεροί καθώς, όπως ανέφερα και παραπάνω, έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον που αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν υφίστανται. Αυτή ακριβώς η κουλτούρα και η νοοτροπία του οργανισμού αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας πρωτοβουλίας όπως αυτή του Live A Legacy. 

Από την πλευρά μας πρέπει να ακολουθούμε τη νοοτροπία και τις αξίες που πρεσβεύει μια πρωτοβουλία όπως αυτή σε καθημερινή βάση, μεταδίδοντας τα σωστά μηνύματα ατομικά ως επαγγελματίες αλλά και συλλογικά ως οργανισμοί. 

Εμείς ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις γυναίκες, με βάση το όραμα μας, συμβάλλοντας με τον δικό μας τρόπο στη βελτίωση της κοινωνίας στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.