TITLpolytimi.kyriakopoulou

Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου σε 4 ερωτήσεις

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 25/9 έως και τις 19/10, θα παρουσιάζουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Leave A Legacy, ένα event της Mastercard και του Women On Top, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Leave A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε δωρεάν τη συμμετοχή σου!


Η Πολυτίμη Κυριακοπούλου είναι αρχιτέκτονας μηχανικός αλλά όχι μόνο: συμμετέχει παράλληλα και σε αγώνες ράλι με μοτοσικλέτα Husqvarna FE 450. Είναι μητέρα τεσσάρων κορών, αρχιτέκτονας, λάτρης της φύσης και των δύο τροχών. Εκτός από τις αδιαμφισβήτητες οδηγικές της ικανότητες, ξεχωρίζει και από το ενδιαφέρον και το πάθος της για τα ταξίδια και την περιπέτεια. Προσπαθεί πάντα να βελτιώνει τις αγωνιστικές της δεξιότητες, προκαλώντας τον εαυτό της κα στοχεύοντας κάθε φορά σε κάτι μεγαλύτερο. Κάθε αγώνας αποτελεί μια πρόκληση για κείνη. Θα ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να λάβει μέρος σε μεγάλους αγώνες ράλι, όπως το Africa Eco Race, το LibyaRally, το Abu Dhabi Desert Challenge, το Transanatolia Rally, και  να συμμετάσχει στο Dakar - The Ultimate Rally Race. Το γεγονός ότι έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες και ότι έχει βιώσει τον διεθνή ανταγωνισμό, είναι ο λόγος που επιθυμεί να συμμετάσχει και σε άλλα τέτοια γεγονότα σε όλο τον κόσμο και με τη σειρά της να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν, με το ίδιο πάθος, το άθλημα, να νιώσουν την ελευθερία και την ικανοποίηση έπειτα από την επίτευξη των δικών τους στόχων και την πραγματοποίηση των δικών τους ονείρων. Στο Leave A Legacy θα μας μιλήσει με ειλικρίνεια και πάθος για όσα την κρατάνε στ’ αλήθεια ζωντανή και για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει τόσους πολλούς και διαφορετικούς ρόλους μεταξύ τους.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τους αγώνες μοτοσικλέτας;

Τους ανακάλυψα αρκετά αργά στη ζωή μου. Οδηγούσα βέβαια μηχανή από παλιά, σε εποχές που ήταν ελάχιστες οι γυναίκες οδηγοί μοτοσικλέτας. Την είχα γνωρίσει μόνο εκδρομικά, όμως, και όχι αγωνιστικά, δε μου είχε δοθεί αυτή η ευκαιρία. Όταν είδα και γνώρισα τη διάσταση των αγώνων, συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Κάθε φορά που έκανα κάτι μικρό προς αυτή την κατεύθυνση συνειδητοποιούσα πόσο με γεμίζει -και έτσι κόλλησα. Δεν πρόκειται για επαγγελματική ενασχόληση όμως το ένα φέρνει το άλλο και δημιουργούνται απαιτήσεις στις οποίες πλέον πρέπει να ανταποκριθώ.

Ποιο είναι το μυστικό σου για να κάνεις τόσο απαιτητικά και διαφορετικά πράγματα μαζί;

Η αλήθεια είναι ότι αλλάζω συνέχεια ρόλους στην καθημερινότητά μου, αλλά είναι αυτό που με κρατάει ζωντανή. Αν αποφάσιζα να αφήσω κάτι, αυτό θα έπρεπε να είναι οι αγώνες της μοτοσικλέτας, γιατί ούτε την οικογένειά μου θα άφηνα ποτέ, ούτε και τη δουλειά μου. Τότε όμως δε θα μπορούσα να λειτουργήσω πια κανονικά. Δε θα ήμουν ο εαυτός μου. Είναι σημαντικό το ότι έχω πια μεγάλα παιδιά, που δεν έχουν την καθημερινή μου ανάγκη. Όμως μαμά είσαι για πάντα. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μεγαλώνουν και τα προβλήματα και στα δύσκολα τα παιδιά πάντα τη μητέρα τους θέλουν. Οπότε πρέπει να είμαι εκεί. Είμαστε όμως multi tasking είδος και όταν θέλεις κάτι πολύ, καταφέρνεις, έστω και τρέχοντας, να το κάνεις.

Ποιο είναι το όπλο σου για τις δύσκολες στιγμές, που νιώθεις ότι δεν τα καταφέρνεις;

Προσπαθώ να είμαι θετική. Όταν έχω απογοητεύσεις, που συχνά έχω απογοητεύσεις, είτε λόγω αποτελέσματος είτε λόγω κούρασης, προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Παρότι ακούγεται κλισέ, είναι αυτό που με βοηθάει. Και βέβαια σκέφτομαι το στόχο μου. Αυτόν για τον οποίο παλεύω.

Ποιος είναι ο στόχος αυτός;

Ο στόχος είναι να κάνω αυτά που έχω επιλέξει να κάνω, αν όχι τέλεια, γιατί τέλεια δεν υπάρχει, πάντως έτσι ώστε να ξέρω ότι έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό. Και μέσα σε αυτά είναι και το πάθος, το χόμπι μου. Ειδικά εμείς οι γυναίκες, μετά από μία φάση ζωής, πρέπει να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις αγώνες ράλι, αλλά χρειάζεται να κάνεις κάτι που είναι δικό σου, για σένα και μόνο. Και αυτό τελικά θα έχει απαιτήσεις και θα δυσκολεύεσαι να βρεις τον χρόνο να το κάνεις, αλλά θα σε γεμίζει χαρά κι έτσι θα είσαι πιο πλήρης, ακόμα κι όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του σπιτιού και της καθημερινότητας.