TITLIMG_0295

Η Βάσω Πουλή στο online Live A Legacy 2020

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 2/12, παρουσιάζουμε μέσα από το blog του Women On Top τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Live A Legacy, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά φέτος, online λόγω της πανδημίας, στις 13 & 14/12 από τη Mastercard και το Women On Top. Μπες στο Live A Legacy για να παρακολουθήσεις όλη την εκδήλωση και να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top.


Η Βάσω Πουλή είναι CEO της εταιρείας Commit Global, ιδρυτικό μέλος και Pathway Architect του Women in Localization Greece Chapter, καθώς επίσης μεταφράστρια και διερμηνέας. Ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της μετάφρασης το 2006 όταν, μετά τις σπουδές της, πήγε για ένα πρόγραμμα μαθητείας στην εταιρεία στην οποία βρίσκεται ακόμα. Μέσα στα 10 χρόνια πριν αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας, πέρασε από σχεδόν όλες τις θέσεις αρμοδιοτήτων, γνωρίζοντας τα ins & outs κάθε διαδικασίας, και αλληλεπέδρασε με πολλούς διαφορετικούς τύπους πελατών, συνεργατών και συναδέλφων. Αυτό που τελικά αγάπησε είναι το project management -ουσιαστικά και η διαχείριση μιας εταιρείας είναι ένα έργο που καλείται να διαχειριστεί: έχει προδιαγραφές, stakeholders και πολλές πτυχές, αλλά είναι και ένα διαρκές πεδίο γνώσης, πειραματισμού και εξέλιξης. Στον ρόλο της ως CEO η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει είναι η αλλαγή ενός καθιερωμένου mindset και η ενίσχυση της αυτονομίας και της ενδυνάμωσης όλων των μελών μιας ομάδας σε ένα εταιρικό πλαίσιο.

Όταν ξεκίνησες την πορεία σου, ήξερες/φανταζόσουν που θα σε οδηγούσε;

Δεν είχα την παραμικρή ιδέα, ούτε είχα κάνει κανέναν προγραμματισμό. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, όμως, η τροπή που τελικά πήραν τα πράγματα.

Τι θα ήθελες να σου έχει πει κάποιος όταν ξεκινούσες;

Ό,τι μπορώ να κάνω τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι γίνονται τώρα. Ό,τι μπορώ να δοκιμάσω και να προτείνω κάτι καινούργιο.

Πόση σημασία δίνεις στην ισορροπία της επαγγελματικής σου ζωής; Τι σε δυσκολεύει στο να την πετύχεις και τι σε βοηθάει σε αυτήν;

Η ισορροπία είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιώ συχνά. Γιατί; Επειδή δεν μπορεί για εμένα να συμβαδίσει με το πάθος, την ανάγκη, την αγάπη, την αλλαγή. Θεωρώ ότι η ισορροπία έγκειται στο να μπορείς να αφιερώνεσαι εκεί όπου επιλέγεις ή εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, δεν μετριέται δηλαδή σε ώρες ή μέρες ή ενέργειες. Είναι συχνά δύσκολο να το πετύχω γιατί εκ των πραγμάτων υπάρχουν πράγματα και άνθρωποι που χρειάζονται την προσοχή μου παράλληλα. Αυτό που με βοηθάει είναι να προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου “περιττό” έτσι ώστε να μπορώ να μοιραστώ τις ανάγκες αυτές και με άλλα άτομα, και να εξηγώ γιατί αυτό στο οποίο επιλέγω να αφιερώσω χρόνο, ενέργεια, διάθεση, χρήματα κλπ, τη δεδομένη στιγμή, είναι για μένα σημαντικό.

Πιστεύεις ότι οι γυναίκες σήμερα συναντάνε διαφορετικά ή μεγαλύτερα εμπόδια από τους άντρες στην επαγγελματική τους ζωή; Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνουν λιγότερο ή περισσότερο ή διαφορετικά για να τα ξεπεράσουν;

Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, θεωρώ ότι αρκετές γυναίκες υιοθετούν ένα συμβατικό και κοινωνικό πλαίσιο απλά επειδή υπάρχει και υποθέτουν ότι είναι υποχρεωτικό να ταιριάξουν σε αυτό το προφίλ. Δεν έχω συναντήσει άντρες που να υποτιμούν τις επαγγελματικές δυνατότητες μιας γυναίκας συναδέλφου, το αντίθετο θα έλεγα. Έχω όμως συναντήσει άντρες που θεωρούν ότι μια γυναίκα δεν θα πρέπει να επιδιώκει επαγγελματική καταξίωση επειδή είναι η μόνη που μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του φροντιστή στην οικογένεια, αρνούμενοι τον δικό τους ρόλο σε αυτό, και έχω συναντήσει πολλές γυναίκες που συμφωνούν με αυτό.


Για να διεκδικήσεις μια έμμισθη πρακτική άσκηση στον τραπεζικό κλάδο ή/και μια υποτροφία mentoring από το Women On Top κάνε την εγγραφή σου εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες. Οι αιτήσεις για τις υποτροφίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 31/01/21.