TITLRose Beaumont

Η Rose Beaumont σε 3 ερωτήσεις

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιμόρφωση, Νέα

Από τις 25/9, θα παρουσιάζουμε, μέσα από το blog του Women On Top, τις ξεχωριστές γυναίκες που επιλέχθηκαν ως ομιλήτριες, μέντορες και trainers για την πρωτοβουλία Leave A Legacy, ένα event της Mastercard και του Women On Top, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20/10/2018, στο Ωδείο Αθηνών. Μπες στο Leave A Legacy για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις παράλληλες δράσεις και δήλωσε τη συμμετοχή σου!


H Rose Beaumont, Senior Vice President, Business Enablement and Communications, Mastercard, γνωρίζει καλά ότι ο χαρακτηρισμός “Leader” ανήκει σε εκείνες και εκείνους που εμπνέουν, καθοδηγούν και αναδεικνύουν τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες τους. Η ίδια, άλλωστε, αποτελεί μια τέτοια περίπτωση, από τη θέση της υπεύθυνης για όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες της Mastercard στην Ευρώπη. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο, αφού πριν από την ένταξή της στο δυναμικό της Mastercard, εργάστηκε στην εταιρεία Walt Disney Company, όπου είχε τον ρόλο εκτελεστικής διευθύντριας του brand και των franchise για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ πριν από αυτό, εργάστηκε ως Διευθύντρια Επικοινωνίας στη Yahoo! Ευρώπης. Την πλούσια εμπειρία της και τις ανεκτίμητες γνώσεις της, θα μοιραστεί μαζί μας το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Leave A Legacy, στο Ωδείο Αθηνών.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε μια νέα κοπέλα που ξεκινάει τώρα την καριέρα της;

Το σημαντικότερο για οποιονδήποτε άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα, που θέλει να πετύχει και να εξελίξει την καριέρα του, είναι η αγάπη για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται. Για  να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται κάποιος, δεν έχει παρά να βρει τον δικό του υποστηρικτή στον επαγγελματικό χώρο. Πιστεύω πως η υποστήριξη είναι ανεκτίμητης αξίας. Χρειάζεται να βρεις κάποιον ο οποίος θα είναι ο μέντοράς σου, θα καταλαβαίνει το ταλέντο σου, θα σε βοηθάει να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο και θα σε κάνει να είσαι η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σου.  Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί κάποιος να ζητήσει. Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα λόγω των υποστηρικτών που είχα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, όμως το σημαντικότερο πράγμα που μπορούν να σου προσφέρουν είναι η συνεχής ανάγκη να επιτύχεις περισσότερα, να διευρύνεις τον ορίζοντα σου, και να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.

Ποιο είναι το ποσοστό των γυναικών οι οποίες κατέχουν υψηλόβαθμη θέση σε σχέση με τους άντρες;

Πιστεύω πως έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο που υπάρχει ένα καλό μίγμα- αν και πάντα πρέπει να επιζητούμε περισσότερα. Ποιος  είναι όμως  ο τρόπος για να ενθαρρύνουμε, να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες;  Ένα άρθρο το όποιο διάβασα, αναφέρει πως υπάρχει ακόμα διαφορά μεταξύ γυναικών και ανδρών στο τρόπο με τον οποίο διεκδικούν μια θέση εργασίας. Ένας άντρας ακόμα και αν δεν γνωρίζει μια διαδικασία στην περιγραφή του ρόλου του, η πρώτη του σκέψη είναι «μπορώ να το κάνω». Για εμάς τις γυναίκες όμως, αν υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχουμε ξανά κάνει ή δεν το γνωρίζουμε, υπάρχει μια τάση να διστάζουμε, να αμφισβητούμε τη δική μας ικανότητα ή καταλληλόλητα για τον ρόλο. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Η αυτοπεποίθηση είναι ζωτικής σημασίας, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πίστη στις δυνατότητες μας. Για παράδειγμα: κωδικοποίηση.  Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι στην πραγματικότητα πιο συμβατός με τα επαγγέλματα χρήσης κώδικα, σε σχέση με τον άνδρα. Σκεφτείτε απλά πως αυτό το δεδομένο θα μπορούσε να βοηθήσει πολλές γυναίκες να εξευγενίσουν νέες ευκαιρίες καριέρας  και να πραγματοποιήσουν το «άλμα» σε ένα επάγγελμα το οποίο μπορεί να μην έχουν σκεφτεί.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Κάθε μέρα, ως γυναίκες-ηγέτες, πρέπει να διασφαλίζουμε πως η επόμενη γενιά δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια εμπόδια που αντιμετωπίσαμε και εμείς. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, ξεκινώντας με αυτό το οποίο βρίσκεται μπροστά μας: η δουλειά που κάνουμε, η ομάδα που χτίζουμε. Πρέπει όλοι να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας, τη θέση μας, τις επαφές μας, έτσι ώστε να χτίσουμε ένα καλύτερο, φωτεινότερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τις γυναίκες, δημιουργώντας μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα κρίνεται με βάση το φύλο του, αλλά  θα εκτιμάται με βάση τη συμβολή του στο σύνολο. Τότε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι πραγματικά ίσοι.