TITLkelly-sikkema-251938

Skills Week για καθηγητές, ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών και ΜΕ

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα

Από τις 12 ως τις 15/6/2017, το Learning Hub του Women On Top και το The Study Rooms δίνουν σε καθηγητές ξένων γλωσσών και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από δύο σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης καθημερινά, να γνωριστούν με άλλους επαγγελματίες της εκπαίδευσης που βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση μ' εκείνους και να φορτίσουν τις μπαταρίες της απόδοσης και της δημιουργικότητάς τους.

Το 1ο Skills Week του Women On Top και του The Study Rooms διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 15/6 στην Αθήνα και αποτελεί το πρώτο μίας σειράς προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης, που φιλοδοξούν να εξοπλίσουν εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να προωθήσου τη δουλειά τους και να φέρουν μια θετική αλλαγή στο χώρο των ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.

Τα εργαστήρια του Skills Week θα πραγματοποιηθούν στο φιλόξενο χώρο του The Study Rooms στους Αμπελόκηπους (Λ. Κηφισίας 10), θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων θεματικές όπως Social Media, Personal Budgeting και Presentation Skills και μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος επαγγελματίας επιθυμεί, συνολικά ή μεμονωμένα, ανεξάρτητα από το ακριβές αντικείμενο της απασχόλησής του.

Στο χώρο θα παρέχεται και δημιουργική απασχόληση για μικρά παιδιά, από επιλεγμένους παιδαγωγούς, έτσι ώστε οι γονείς συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία μεταξύ της οικογενειακής ζωής και της δουλειάς τους.

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας στο Skills Week συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω, αφού πρώτα διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, το κόστος και τους εισηγητές.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!


Πληροφορίες

Πότε: 12-15/6, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, με ενδιάμεσο διάλειμμα για φαγητό, συζήτηση και networking

Πού: Στο χώρο του The Study Rooms, Λ. Κηφισίας 10, στους Αμπελόκηπους

Κόστος:

55€ / ημέρα (2 εργαστήρια)
30€ / εργαστήριο
180€  για ένα εργαστήριο καθημερινά
200€ απεριόριστο (όλα τα εργαστήρια της εβδομάδας)

5 ευρώ / ώρα για τη δημιουργική απασχόληση κάθε παιδιού (0-12 ετών)


Αναλυτικό πρόγραμμα:

Δευτέρα 12/06/2017 

11:00  -13:00        Presentation skills: Παρουσιάστε αποτελεσματικά τις γνώσεις, τις ιδέες σας, τη δουλειά σας

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία των γνώσεων, των ιδεών και της δουλειάς μας, έτσι ώστε να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον του κάθε ακροατηρίου και να πετυχαίνουμε πιο εύκολα την ανταπόκριση που επιθυμούμε από τους ανθρώπους που μάς παρακολουθούν; Πώς μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί στο μήνυμα και στην έκφρασή του; Χρησιμοποιώντας τεχνικές από το χώρο του θεάτρου, ο Κωστής Σφυρικίδης θα μας βοηθήσει να πάψουμε να φοβόμαστε τις παρουσιάσεις μπροστά σε κοινό και να αρχίσουμε να τις απολαμβάνουμε.

Εισηγητής: Κωστής Σφυρικίδης

Ο Κωστής Σφυρικίδης διδάσκει αγωγή της φωνής στο θέατρο και το τραγούδι, καθώς  και τεχνικές παρουσιάσεων και δημόσιας ομιλίας. Σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη (ΚΘΒΕ, Δραματική Σχολή Ρούλας Πατεράκη) και αγωγή της φωνής στις ΗΠΑ. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος (Designated Teacher) του συστήματος "Freeing the Natural Voice", έχοντας εκπαιδευτεί από την εμπνεύστριά του, Κristin Linklater. Έχει πραγματοποιήσεις επίσης συστηματικές σπουδές στα συστήματα Lessac και Alba Emoting στις ΗΠΑ, ενώ έχει εκπαιδευτεί με την Patsy Rodenburg στο Royal Shakespeare του Λονδίνου. Από το 1994 έχει διδάξει σε Δραματικές Σχολές, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Ωδείο Αθηνών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College), καθώς και ιδιωτικά. Αναλαμβάνει τη φωνητική προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων, τη διδασκαλία ρόλων μεμονωμένων ηθοποιών και την προετοιμασία σπουδαστών του Θεάτρου. Επίσης, εργάζεται  στο χώρο της επικοινωνίας, διδάσκοντας στελέχη επιχειρήσεων, εκφωνητές, τραγουδιστές, καθηγητές και πολιτικούς. Είναι υπεύθυνος της Σχολής Λόγου του Ωδείου Αθηνών.

 

14:00-16:00        Networking ακόμα και για ανθρώπους που μισούν το networking

Πώς να χτίζουμε ειλικρινείς και εποικοδομητικές σχέσεις και δίκτυα επαφών, στη δουλειά και έξω από αυτήν; Πόση δικτύωση είναι αρκετή και γιατί τη χρειαζόμαστε; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στη γνησιότητα και την υπερβολή; Και τελικά πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες και παλιές επαφές μας χωρίς να νιώθουμε ότι κάνουμε άλλη μία αγγαρεία; Ελάτε να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις μαζί, σε ένα σεμινάριο με πολύ networking!

Εισηγήτρια: Στέλλα Κάσδαγλη

Η Στέλλα Κάσδαγλη ξεκίνησε ως μεταφράστρια αλλά έγινε και δημοσιογράφος. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα και με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον, εργάζεται ως μεταφράστρια ξένης λογοτεχνίας, γράφει για πράγματα που θα έπρεπε να συζητιούνται πιο συχνά και χρησιμοποιεί το λόγο ως εργαλείο για την ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων. Είναι συνιδρύτρια των δικτύων Women On Top και Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Παραδίδει σεμινάρια blogging, social media και επαγγελματικής ανάπτυξης σε εφήβους και ενηλίκους και τα βιβλία της Κοιλίτσα.com και Ήθελα μόνο να χωρέσω, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.


Τρίτη 13/06/2017      

11.00-13.00        Personal finance: Πάρτε τον έλεγχο των οικονομικών σας στα χέρια σας

Νιώθετε πως έχετε τον έλεγχο των οικονομικών σας; Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων μας, ειδικά σε μια αβέβαιη οικονομικά εποχή και σε επαγγέλματα χωρίς ιδιαίτερη σταθερότητα, αποτελεί καίριο ζήτημα για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος και για την προσωπική μας ικανοποίηση και ηρεμία. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποτελεί μία ευκαιρία προσωπικής ενδυνάμωσης και κινητοποίησης. Βασικός στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στις αρχές διαχείρισης χρημάτων με βάση τις αξίες και τους στόχους του καθενός από μας.

Εισηγήτρια: Εύα Σταυρινάκη

Η Εύα Σταυρινάκη έχει 15ετή εμπειρία σε θέματα διοίκησης, διαχείρισης έργων και επιχειρηματικότητας. Μέχρι πρόσφατα ήταν Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών και Marketing στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ ενώ έχει εργαστεί και σε θέματα επικοινωνίας και marketing σε μεγάλες εταιρείες όπως Intertrust ΑΕΔΑΚ και ΑΔΕΛ / SAATCHI&SAATCHI. Σήμερα είναι Synthetic Coach σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και Business Development Mentor σε επιχειρήσεις. Παράλληλα διδάσκει Business & Management. Παρέχει εθελοντικά συμβουλευτική υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες στο Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και σε προγράμματα του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Stirling στην Σκωτία και είναι πτυχιούχος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι μέλος του International Association for Coaching.

 

14:00-16:00        Social media: Πώς να αξιοποιήσετε το ίντερνετ για να προωθήσετε τη δουλειά σας

Το ίντερνετ και ειδικότερα τα social media δημιουργούν μια πλατφόρμα που προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση της δουλειάς μας –ξέρουμε, ωστόσο, να τη χρησιμοποιούμε σωστά; Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κάθε μέσο για να διευρύνουμε το κοινό μας και να χτίσουμε μια ισχυρή επαγγελματική εικόνα, αλλά θα εντοπίσουμε και τις παγίδες που μπορούν, άδικα, να δημιουργήσουν προβλήματα στην αξιοπιστία και την απήχησή μας ως εργαζόμενων ή και επιχειρηματιών.

Εισηγήτρια: Στέλλα Κάσδαγλη

Η Στέλλα Κάσδαγλη ξεκίνησε ως μεταφράστρια αλλά έγινε και δημοσιογράφος. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα και με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον, εργάζεται ως μεταφράστρια ξένης λογοτεχνίας, γράφει για πράγματα που θα έπρεπε να συζητιούνται πιο συχνά και χρησιμοποιεί το λόγο ως εργαλείο για την ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων. Είναι συνιδρύτρια των δικτύων Women On Top και Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Παραδίδει σεμινάρια blogging, social media και επαγγελματικής ανάπτυξης σε εφήβους και ενηλίκους και τα βιβλία της Κοιλίτσα.com και Ήθελα μόνο να χωρέσω, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.


Τετάρτη 14/06/2017 

11.00-13.00        

Marketing & Branding: Πώς να προωθήσετε τα projects και την επιχείρησή σας    

Πώς μπορούμε, ως στελέχη ή επιχειρηματίες, να αξιοποιήσουμε online και offline εργαλεία για να χτίσουμε το brand της επιχείρησής μας και να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της επικοινωνίας μας; Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ενέργειες marketing, χωρίς απαραίτητα να διαθέτουμε τεράστια εμπειρία ή αξιόλογο budget; Ένα πρακτικό εργαστήριο επικοινωνίας και προώθησης για όλους!

Εισηγήτρια: Μαρία Δημοπούλου

H Mαρία Δημοπούλου εργάζεται στο χώρο του Marketing & της Επικοινωνίας τα τελευταία 13 χρόνια. Εδώ και 5,5 χρόνια είναι μέρος της Ομάδας της Asset Ogilvy Public Relations και τον τελευταίο χρόνο, κατέχει τη θέση της Business Unit Director. Διαχειρίζεται τη φήμη και σχεδιάζει τη συνολική παρουσία εταιρειών & brands, διαφόρων κατηγοριών, όπως: Τεχνολογία, FM-CG, Τηλεπικοινωνίες, Retail, Υπηρεσίες, κ.ά. Σήμερα, μαζί με την ομάδα της που αποτελείται από 12 επαγγελματίες του χώρου, είναι υπεύθυνοι για την Coca- Cola Hellas, την Coca- Cola Hellenic Βottling Company, τη Microsoft Hellas, την Reebok, την Mondelez International, το SARANTIS GROUP, το The Mall Athens και τον όμιλο εταιρειών OTE, προσφέροντας 360o υπηρεσίες, Corporate & Brand Επικοινωνίας. Πριν εργαστεί για το Ogilvy Group, ήταν μέλος της The PR Team, της εταιρείας Δημοσιών Σχέσεων της Young & Rubicam, διαφημιστικής εταιρείας- μέλους του WPP Group. Είναι κάτοχος MA στην Επικοινωνία και τα Media από το Coventry University και απόφοιτος Ιστορίας της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Μιλάει Αγγλικά & Γαλλικά. Είναι επίσης Εισηγήτρια στο εργαστήρι Δημοσιών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει σε τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ.

 

14:00-16:00        Budgeting & Financing: Βασικά στοιχεία οικονομικού σχεδιασμού για μικρές επιχειρήσεις

Ένα εργαστήριο για μικρομεσαίους επιχειρηματίες που θέλουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο του χρηματοοικονομικού τους σχεδιασμού για να αποφεύγουν τις εκπλήξεις. Εργαλεία, συμβουλές και συζήτηση για το πώς να σχεδιάζουμε την οικονομική μας στρατηγική και πως να κάνουμε καλύτερη διαχείριση με μια πιο έξυπνη προσέγγιση.

Εισηγήτρια: Σοφία Γκλιάτη

Η Σοφία είναι οικονομολόγος με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Λογίστρια-Φοροτεχνικός A' τάξης με πιστοποίηση από το Οικονομικό Επιμελητήριο, καιΣύμβουλος Επιχειρήσεων με πιστοποίηση στον στρατηγικό σχεδιασμό και την διοίκηση επιχειρήσεων με έμφαση στον εσωτερικό έλεγχο από το ΙΕΣΟΕΛ. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί το ACCA που είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης για ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.


Πέμπτη 15/06/2016

11.00-13.00        Μη βίαιη επικοινωνία (με μαθητές, γονείς και συνεργάτες)  

Πώς μπορούν οι νευροεπιστήμες να μας βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας; Τι πρέπει να προσέχουμε στην face to face επικοινωνία (από τα στελέχη στους γονείς, από τους δασκάλους στους γονείς και στα παιδιά); Πώς μπορούμε να κάνουμε επιτυχημένες διαπραγματεύσεις και να διαχειριζόμαστε σωστά ακόμα και τις κρίσεις, και τους δύσκολους ανθρώπους γύρω μας;

Εισηγήτρια: Ισιδώρα Καραδημητρίου

Η Iσιδώρα Καραδημητρίου είναι Νeuroscientist και Business & Mind Trainer και αποτελεί μια ισχυρή γυναικεία παρουσία στον τομέα του training. Με τη δημιουργία της εταιρείας Reframe εισήγαγε στον χώρο της εκπαίδευσης μια φρέσκια και δυναμική πρόταση, βασισμένη στην επιστράτευση πρωτοποριακών, εκπαιδευτικών "εργαλείων" που αποκαλύπτουν τον πυρήνα των δυνατοτήτων του κάθε ατόμου, έχοντας σαν σύμμαχο την δύναμη του εγκεφάλου. H εξειδίκευση της στην τέχνη των πωλήσεων μέσω των Νευροεπιστημών, αλλά και το πάθος και η αποτελεσματικότητα της, την καθιστούν περιζήτητη συνεργάτιδα σε ηγέτιδες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις γνώσεις και την εμπειρία της μεταλαμπαδεύει όχι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες, τις οποίες υποστηρίζει ώστε να επανενταχθούν στο επαγγελματικό περιβάλλον. Είναι κάτοχος MBA, είναι NLP Trainer και Neuromarketing Expert, μέλος του “Neuromarketing science & Business Association” και αυτή την εποχή εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Βοlton. Μιλάει Αγγικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Κινέζικα.

 

14:00-16:00        Η μεθοδολογία του Open Space Technology

Η μεθοδολογία του Open Space Technology είναι συμμετοχική και χωρίς πολλούς περιορισμούς. Με θεματική τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους σε ένα ομαδικό και ασφαλές περιβάλλον έτσι ώστε να τεθεί ένα κοινό μέλλον με την καθοδήγηση του συντονιστή και με γνώμονα 4 απλούς κανόνες: 1. Whoever comes is the right people 2. Whenever it starts is the right time 3. When it’s over it’s over 4. Whatever happens is the only thing that could happen.

Συντονίστρια: Εβίτα Κολοκούρη

H Εβίτα με εμπειρία στον ανθρωποκεντρικο σχεδιασμό (Design Thinking) και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών και κοινωνικές επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη προγραμμάτων και στην δημιουργία στρατηγικής με γνώμονα το κοινωνικό καλό. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς όπως η «Ashoka» και το «ΜakeSense», και με μικρές τοπικές οργανώσεις όπως η «Aέλια». Αυτή την περίοδο δουλεύει κυρίως με την μη κερδοσκοπική εταιρία «New Wrinkle», στη διαχείριση και υλοποίηση των προγραμμάτων της στους τομείς της εκπαίδευσης και της δια-πολιστισμικότητας.  Συν-διοικεί το δίκτυο mentoring για γυναίκες «Women On Top» και είναι συν-ιδρύτρια του «The Family Hub», μιας εταιρίας που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και φυσικούς χώρους που κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων γονέων λίγο πιο εύκολη. Είναι υπότροφος του StartingBloc και μέλος του δικτύου Sandbox.