TITLWOT-575

Το WoT Hackathon & Career Fair ολοκληρώθηκε και έκανε τη διαφορά!

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Ημερίδες, Νέα

Στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2023, το Women On Top διοργάνωσε ένα μοναδικό διήμερο για την ισότητα και τη συμπερίληψη στην εργασία: δύο πρωτοβουλίες για changemakers που θα μπουν ή/και θα εξελιχθούν στην αγορά εργασίας, κάνοντάς την καλύτερη για όλες και όλους.


Την πρώτη μέρα, στην Ετήσια Ημερίδα του Women On Top για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις που φέτος έλαβε χαρακτήρα Hackathon, περισσότερα από 70 άτομα -από διαφορετικούς κλάδους και πεδία- βρέθηκαν στο The Ellinikon Experience Centre και συνεργάστηκαν σε ομάδες με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη, για να συνθέσουν τις καινοτόμες ιδέες που έδωσαν λύση σε πραγματικές προκλήσεις, κάνοντας το χώρο των επιχειρήσεων ένα πιο ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον. Κάπως έτσι, μέσα από μια δημιουργική και συμμετοχική διαδικασία, επιχειρήσαμε να χακάρουμε όλα εκείνα που μας κρατούν πίσω, και να δούμε ανθρώπους από όλα τα επαγγελματικά υπόβαθρα να βάζουν το δικό τους λιθαράκι για την προώθηση της διαφορετικότητας και την ισότιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Οι προκλήσεις που τέθηκαν αφορούσαν την ισότητα και τη συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο και την επαγγελματική ζωή, από το πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε γυναίκες και να ενισχύσουμε την ανέλιξή τους σε ηγετικές θέσεις, το πώς θα διαχειριστούμε τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει μια γυναίκα στην προεκλογική της καμπάνια, και το πώς θα υποστηρίξουμε την πρόσβαση αλλά και την εξέλιξη γυναικών προσφυγικού ή μεταναστευτικού προφίλ στην αγορά εργασίας, μέχρι τη δημιουργία ενός προγράμματος εθελοντισμού με στόχο την ενίσχυση των D&I πυλώνων μιας εταιρείας, τη συμπεριληπτική προσέγγιση στον τρόπο που παράγουμε συγγράμματα και την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών σε επαγγέλματα που υπάγονται στον κατασκευαστικό κλάδο.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την προσπάθειά τους! Ήταν μια ημέρα γεμάτη ενέργεια, διάθεση και όρεξη να κάνουμε τους εργασιακούς μας χώρους – αλλά και την κοινωνία – περισσότερο συμπεριληπτικούς και ισότιμους.

Μπορείς να διαβάσεις τις προκλήσεις αλλά και τις καινοτόμες ιδέες που τέθηκαν από τις ομάδες, εδώ!


Την δεύτερη μέρα, το 1ο WoT Career Fair έλαβε χώρα στο The Ellinikon Experience Centre, όπου δεκάδες γυναίκες προετοιμάστηκαν για την αναζήτηση εργασίας στα Career Clinics, με mock-up interviews και συμβουλές για το βιογραφικό τους από τις trainers του WoT, οργάνωσαν τα επόμενα βήματα της καριέρας τους με τις coaches και έβγαλαν τη φωτογραφία που θα τις συνοδέψει στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Στη συνέχεια, άκουσαν με ενδιαφέρον τις συζητήσεις που αφορούσαν στη συμφιλίωση επαγγελματικής/ιδιωτικής ζωής, το μισθολογικό χάσμα και τη συμπερίληψη στην εργασία, ενώ συμμετείχαν ουσιαστικά θέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις στις εκπροσώπους του HR που ήταν εκεί. Στο τέλος της ημέρας μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν συνεντεύξεις με τις εταιρείες/υποστηρικτές και τους οργανισμούς που ήταν μαζί μας.

Καθ’όλη τη διάρκεια του WoT Career Fair, έμπειρες γυναίκες στελέχη από το χώρο των επιχειρήσεων ήταν διαθέσιμες να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το πώς είναι να εργάζεσαι στο δικό τους αντικείμενο και μοιράστηκαν με τις γυναίκες που τις προσέγγισαν συμβουλές που έχουν αποκομίσει από τη δική τους πορεία.

Ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσέλευση, αγκαλιάζουμε τον ενθουσιασμό σας και είμαστε ευγνώμονες για τη θετική σας ανταπόκριση!


Εδώ μπορείτε να βρείτε το Facebook Event του διημέρου, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις που μοιραστήκαμε στο WoT Hackathon & Career Fair.