TITLΞανθή

Women Illustrated: ctrlxdesigns | Οι designers του NakedFood μας απαντούν

Κατηγορίες: Νέα

Τα έχουμε ήδη πει για τη λαχταριστή μας συνεργασία με το NakedFood!
Το φανταστικό αυτό foodverse φιλοξενεί και αναδεικνύει ταλαντούχες γυναίκες: γραφίστριες, εικονογράφοι, εικαστικοί και καλλιτέχνιδες, έφτιαξαν από δύο σχέδια σχετικά με το φαγητό ή τον καφέ, τα οποία στη συνέχεια τυπώθηκαν σε κούπες, θερμός και poster, και αναρτήθηκαν στο e-shop της σελίδας.

Παρουσιάζουμε, λοιπόν, τη δεύτερη από τις πέντε φοβερές illustrators, την ctrlxdesigns:

Η Ξανθή Χασανίδου ή αλλιώς ctrlxdesigns έχει σπουδάσει Graphic Design. Η αγάπη της για την τέχνη και την αισθητική, καθώς και τα πολλά χρόνια ενασχόλησής της με τη ζωγραφική, την ώθησαν να ασχοληθεί με τη γραφιστική, αλλά και να καταπιάνεται ανα καιρούς με διάφορες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εμείς της κάναμε κάποιες ερωτήσεις με αφορμή τη συνεργασία της με το NakedFood, και εκείνη μας απάντησε:

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σχέδιο που έχεις φτιάξει ποτέ και πώς κατέληξες σε αυτήν την επιλογή;
Το αγαπημένο μου σχέδιο νομίζω είναι το “woke as f*ck”. Παρ’ όλο που δεν πίνω καφέ, ήθελα να φτιάξω ένα σχέδιο που θα αντικατοπτρίζει ακριβώς το πρωινό συναίσθημα, καθώς και αυτό που χρειαζόμαστε όλοι το πρωί, κάτι δηλαδή που θα μας ξυπνήσει, είτε αυτό είναι ένας καφές είτε ένα τσάι.

Αισθάνεσαι πως ο χώρος του design είναι ανδροκρατούμενος; Πώς είναι να δημιουργείς μέσα σε αυτόν;
Ο ευρύτερος χώρος του design αισθάνομαι ότι είναι ανδροκρατούμενος και ως νεαρή γυναίκα στον χώρο, παρ’ όλο που έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους που με βοήθησαν να μάθω πολλά, αλλά και αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα, πολλές φορές έχω νιώσει ότι πρέπει να προσπαθώ περισσότερο ώστε να “αποδείξω” τις ικανότητες μου, αλλά και για να μπορέσω να εξελιχθώ επαγγελματικά.

Ποιο είναι το στερεότυπο που αντιμετωπίζεις και σε θυμώνει περισσότερο;
Το στερεότυπο που με κάνει να θυμώνω περισσότερο είναι το ότι μια γυναίκα μπορεί να θεωρηθεί πιο αδύναμη και μη ισορροπημένη συναισθηματικά σε αντίθεση με έναν άνδρα. Αυτό επηρεάζει τόσο την προσωπική ζωή μιας γυναίκας όσο και την επαγγελματική, καθώς αυτομάτως η αντίληψη αυτή καθιστα τη γυναίκα ανάξια να αναλάβει και να ολοκληρώσει ένα έργο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και εμπόδια, τα οποία αναμένεται -βάσει του στερεοτυπου- ότι η ίδια θα δημιουργήσει.

Κούπα - αρωματικό κερί “Surround yourself with food”
Θερμός “Surround yourself with food not negativity”
Κούπα “Woke as f*ck”

Τι σημαίνει για σένα να εκφράζεσαι καλλιτεχνικά μέσα από τη δουλειά σου και πώς ισορροπείς σε συνεργασίες που περιορίζουν αυτήν τη διαδικασία;
Το να εκφράζομαι μέσα από τη δουλειά μου για μένα είναι το πιο σημαντικό αλλά και το πιο όμορφο πράγμα μέσα σε όλη την διαδικασία του design. Σε ένα illustration ή μια ζωγραφιά μπορεί να κρύβονται συναισθήματα, εμπειρίες αλλά και μηνύματα που θέλω να περάσω. Δυστυχώς όμως, δεν είναι πολλές οι συνεργασίες όπου έχεις απόλυτη ελευθερία στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι κάτι που το συνηθίζεις, καθώς -τις περισσότερες φορές- μέσα από μια εταιρική ταυτότητα ή ένα εικαστικό χρειάζεται να περάσεις το μήνυμα που θέλει ο εκάστοτε πελάτης ή το brand, και αυτό μπορεί να διαφέρει από τη δική σου αισθητική.

Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις σε αυτό το project;
Πήρα την απόφαση να συμμετέχω σε αυτό το project γιατί μου αρέσει πολύ όταν βλέπω ταλαντούχους ανθρώπους να ξεκινάνε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, και να το κάνουν με τόση αγάπη και όρεξη. Με ενθουσίασε η ιδέα πίσω από το naked food -με το φαγητό, τη συνεργασία με διάφορες γραφίστριες – ζωγράφους με διαφορετικά στυλ, αλλά και τη στήριξή της σε οργανισμούς όπως το Women On Top. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην δεχτώ να βάλω και γω ένα μικρό λιθαράκι!

Τι σημαίνει για σένα η κορυφή;
Για μένα κορυφή σημαίνει η επίτευξη των στόχων μου και ένας από αυτούς είναι να μπορέσω να αγγίξω τους ανθρώπους μέσα από την τέχνη μου.

Βρες τη ctrlxdesigns στο Instagram και το Behance.

Σου υπενθυμίζουμε πως το nakedfood.gr στηρίζει το Women On Top! Αυτό σημαίνει πως, για τους επόμενους έξι μήνες, αν αγοράσεις κάποιο από τα φανταστικά προϊόντα του nakedfood, το 5% των εσόδων του e-shop θα υποστηρίξει τις δράσεις του WoT.
Έρχονται οι γιορτές: Γιατί να μην επιλέξεις κάποιο από τα προιόντα με τα σχέδια της ctrlxdesigns για τα δώρα σου;

Μπορείς να δείς το e-shop στο www.nakedfood.gr και να βρεις το πολύχρωμο και γεμάτο με λαχταριστά φαγητά Instagram account του στο @naked.food.gr.

Φυσικά, αν θες μπορείς να διαβάσεις τη συνέντευξη της πρώτης από τις πέντε illustrators εδώ: Women Illustrated: Missy Merida | Οι designers του NakedFood μας απαντούν.