TITLNP

Women Illustrated: Natasouko | Οι designers του NakedFood μας απαντούν

Κατηγορίες: Νέα, Συνεργασίες

Πάει καιρός που μάθατε για τη λαχταριστή μας συνεργασία με το NakedFood!
Το φανταστικό αυτό foodverse φιλοξενεί και αναδεικνύει ταλαντούχες γυναίκες: γραφίστριες, εικονογράφοι, εικαστικοί και καλλιτέχνιδες, έφτιαξαν από δύο σχέδια σχετικά με το φαγητό ή τον καφέ, τα οποία στη συνέχεια τυπώθηκαν σε κούπες, θερμός και poster, και αναρτήθηκαν στο e-shop της σελίδας.


Παρουσιάζουμε, λοιπόν, την πέμπτη και τελευταία φοβερή illustrator, τη Natasouko:

H Νατάσα Πολύζου είναι γραφίστρια και κάποιες φορές ζωγραφίζει σαν natasouko. Ζει στο κέντρο της Αθήνας αλλά ονειρεύεται να ζήσει λίγο πιο μακριά. Όσο της αρέσει και την εμπνέει η πόλη, άλλο τόσο υπάρχουν στιγμές που την κουράζει και τη μελαγχολεί. Πιάνει το πενάκι της όταν θέλει να εκφραστεί, της είναι πιο εύκολο να πει αυτό που νιώθει με αυτόν τον τρόπο, παρά να το πει με λόγια. Εμείς της κάναμε κάποιες ερωτήσεις με αφορμή τη συνεργασία της με το NakedFood, και εκείνη μας απάντησε:

Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις σε αυτό το project;
Δε θα μπορούσα να πω όχι αφού μίλησα με την Ευτυχία και μου είπε την ιδέα. Το project μού ταιριαζει σίγουρα πολύ, αλλά για εμένα σε τέτοιες στιγμές πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Και για κάποιο λόγο, αυτός ο άνθρωπος με έκανε να πω ναι με μεγάλη χαρά!

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σχέδιο που έχεις φτιάξει για το NakedFood και πώς κατέληξες σε αυτήν την επιλογή;
Δεν ξέρω αν έχω αγαπημένο σχέδιο σε ό,τι αφορά στο σκίτσο. Έχω σε ό,τι αφορά στον λόγο που το έκανα και σε αυτό που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, στιγμή που την ξαναζώ όταν τα κοιτάζω. Αυτό που έχω ξεχωρίσει είναι σίγουρα το σχέδιο για τις γυναικοκτονίες, τόσο για αυτό που ένιωθα την ώρα που το ζωγράφιζα όσο και για τον αντίκτυπο που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εγώ το εισέπραξα σαν ταύτιση και αυτό με συγκίνησε πολύ. Σίγουρα αγαπημένα είναι και εκείνα που είχα σαν έμπνευση την οικογένειά μου και τους ανθρώπους μου γιατί είναι ένα θέμα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο. Από τα σχέδια για το nakedfood διαλέγω σίγουρα την αγκινάρα, που πάντα εντυπωσιαζομουν με την εξωτερική της ομορφιά και επιτέλους τη βρίσκω και πολύ νόστιμη.

Τι σημαίνει για σένα να εκφράζεσαι καλλιτεχνικά μέσα από τη δουλειά σου και πώς ισορροπείς σε συνεργασίες που περιορίζουν αυτήν τη διαδικασία;
Νιώθω τυχερή και ευγνώμων που αγαπώ τη δουλειά μου. Δεν με ενοχλεί αν σε κάποια συνεργασία περιοριστεί αυτή η διαδικασία. Δεν το εισπράττω εξάλλου έτσι. Σαν γραφίστρια δεν σχεδιάζω μόνο για εμένα, σχεδιάζω για να εξυπηρετήσω την ανάγκη για κάτι. Και αυτό που σχεδιάζω δεν είναι δικό μου ακριβώς, ανήκει σε κάποιον άλλον. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει τύχει και πολλές φορές να νιώσω περιορισμένη.

Κούπα “Coffee” με κερί με άρωμα καφέ
Θερμός “Cardoon” Natasouko
Κούπα “Coffee” Natasouko

Αισθάνεσαι πως ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος; Πως είναι να δημιουργείς εντός
αυτού; 
Το έχω σκεφτεί και το έχω νιώσει. Ευτυχώς παλιότερα περισσότερο και λιγότερο τώρα πια. Το θέμα για εμένα δεν είναι πώς να δημιουργήσω μέσα σε ένα χώρο ανδροκρατούμενο, αλλά πώς ζει μια γυναίκα σε μια κοινωνία ανδροκρατούμενη. Επιτέλους είμαστε σε καλό δρόμο και εκτιμώ όσους/ες έχουν βάλει το χέρι τους γι αυτό.

Ποιο είναι το στερεότυπο που αντιμετωπίζει και σε θυμώνει περισσότερο;
Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;

Τι σημαίνει για σένα η κορυφή;
Η κορυφή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο για εμένα, δεν είναι μια εικόνα, αλλά πολλές στιγμές. Η κορυφή μπορεί να είναι κάτι πολύ μεγάλο, αλλά και κάτι τόσο δα μικρό.


Βρες τη Natasouko στο Facebοok και το Instagram.

Σου υπενθυμίζουμε πως το nakedfood.gr στηρίζει το Women On Top! Αυτό σημαίνει πως, για λίγο καιρό ακόμη, αν αγοράσεις κάποιο από τα φανταστικά προϊόντα του nakedfood, το 5% των εσόδων του e-shop θα υποστηρίξει τις δράσεις του WoT.
Bρες όλα τα προιόντα με τα σχέδια της Natasouko εδώ!

Μπορείς να δείς το e-shop στο www.nakedfood.gr και να βρεις το πολύχρωμο και γεμάτο με λαχταριστά φαγητά Instagram account του στο @naked.food.gr.

Φυσικά, αν θες μπορείς να διαβάσεις τις συνεντεύξεις και των υπόλοιπων illustrators εδώ: Women Illustrated: Οι designers του NakedFood μας απαντούν.