TITLDrakou Katerina

Women on Topic | Επεισόδιο #12: Γυναίκες στην τεχνολογία -γιατί είμαστε τόσο λίγες;

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Women On Topic, Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Νέα

Σε αυτό το επεισόδιο του Women On Topic, συζητάμε με την Κατερίνα Δράκου, Managing Director στην Accenture και την Αθηνά Πωλίνα Ντόβα, συνιδρύτρια και COO της εταιρείας Owiwi, για τις γυναίκες σε χώρους τεχνολογίας και καινοτομίας. Πόσες είναι και γιατί; Τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν, γιατί είναι σημαντικό να αυξήσουμε τα ποσοστά τους και ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε αυτό; Είναι αλήθεια ότι σε αυτούς τους, παραδοσιακά ανδροκρατούμενους, χώρους, οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με άπειρα στερεότυπα, προκαταλήψεις και μια γυάλινη οροφή που είναι πολύ πιο κοντά στο κεφάλι τους σε σχέση με άλλα, λιγότερο ανδροκρατούμενα πεδία; Αυτά και πολλά άλλα θέματα θα διερευνήσουμε σήμερα, μαζί με δύο γυναίκες από διαφορετικούς χώρους, που όμως τα γνωρίζουν πολύ καλά, από μέσα.

Η Κατερίνα Δράκου σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται ως Junior Analyst στην Accenture στον τομέα της Τεχνολογίας. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, μέσω μιας επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό γραφείο ανήκει πλέον στη Διοικητική ομάδα της Accenture. Στη διάρκεια της καριέρας της έχει ηγηθεί μεγάλων ομάδων και σύνθετων έργων πληροφορικής, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόσθετα έχει διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν Inclusion & Diversity Lead για την Ελλάδα συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο εργασιακό χώρο καθώς επίσης για την ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

Αθηνά Πολίνα Ντόβα

Η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι συνιδρύτρια και υπεύθυνη στρατηγικής της σταρτ απ εταιρείας Owiwi ενώ παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ. του Gi-Cluster Corallia. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής με εξειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διαφορές και ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2012, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School. Πρίν ξεκινήσει την δική της σταρτ απ εταιρεία εργάστηκε για εταιρείες όπως η Alpha Bank, η General Electric και η Upstream S.A. Έχει πολλές δημοσιεύσεις, αναφορές και διακρίσεις στον εγχώριο και διεθνή τύπο. Ενδεικτικά: Turning Points Global Agenda for Greece 2018 (New York Times), Fortune Magazine 40 under 40 list, International Women Entrepreneur Award 2017, Greek International Women Awards (Entrepreneurship Category) 2018 και Female Role Model of the Year 2019 Global Startup Awards. Έχει ασχοληθεί ενεργά με την διεθνη πολιτική, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς σε πάνω απο 20 αποστολές τα τελευταία 5 χρόνια.

Υποστηρικτής μας σε αυτόν το νέο κύκλο επεισοδίων είναι η Accenture, μια εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και της καινοτομίας, και επενδύει ενεργά στο γυναικείο δυναμικό. Μαζί, θα διερευνήσουμε ζητήματα όπως το μέλλον της εργασίας, τη θέση των γυναικών σε χώρους τεχνολογίας, αλλά και την πρόκληση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εταιρικό περιβάλλον.

Ελπίζουμε να απολαύσεις το επεισόδιο και, φυσικά, να μας στείλεις τις δικές σου εντυπώσεις και ερωτήσεις στο info@womenontop.gr.


Το Women On Topic υλοποιείται με την υποστήριξη της Accenture και με τη συνεργασία του The Greek Podcast Project. Μπορείς να ακούσεις αυτό και κάθε επεισόδιο του podcast στο site μας, στα Apple podcasts & iTunes, SpotifyGoogle Podcasts, Soundcloud, Radiopublic,Castbox,Overcast και σύντομα στο Podcast Addict και το Stitcher.