TITLphoto-1416339442236-8ceb164046f8

Η επαγγελματική σου εικόνα online

Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Μη κατηγοριοποιημένο, Νέα

Στο WordPress και blogging εργαστήριο του Summer Camp μας, πριν από 3 μήνες περίπου, είχε κόσμο πολύ. Ακόμα περισσότερο, στο εργαστήριο Social Media, όπου οι δύο ώρες έγιναν σχεδόν τρεις κι ακόμα θα συνεχίζαμε. Γιατί; Γιατί ξέρουμε και ξέρετε όλες ότι αυτό το ίντερνετ, αυτός ο τεράστιος όγκος περιεχομένου που παράγεται καθημερινά στο αχανές web είναι ένα εργαλείο. Ένα εργαλείο που, όπως όλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σε πάει δέκα, εκατό, χιλιάδες βήματα πιο μπροστά στη διαδρομή προς τα όνειρά σου ή μπορεί, με ένα, δύο, πέντε στραβοπατήματα να φερθεί σαν παρατημένος εραστής που δε θα σου συγχωρήσει ποτέ το ότι δεν αναγνώρισες την αξία του και δεν κάθισες, δεν προσπάθησες να τον εκτιμήσεις.

Το πρόβλημα είναι: οι περισσότεροι από εμάς, το χρησιμοποιούμε μηχανικά, ασυναίσθητα, χωρίς να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε και να αξιολογήσουμε τίποτα απ' όσα κάνουμε με αυτό, παρότι δεν είναι ότι το γνωρίζαμε και από γεννησιμιού μας. Πολλές φορές δεν καταφέρνουμε/προλαβαίνουμε καν να το συσχετίσουμε με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες που έχουμε στην επαγγελματική μας ζωή -και είναι κρίμα. Όχι επειδή πρέπει ντε και καλά να το δούμε χρησιμοθηρικά, ούτε επειδή η επαγγελματική μας ζωή είναι το μόνο κομμάτι που αξίζει να ποτίζουμε κάθε μέρα. Απλώς επειδή, λίγη ενέργεια αν αφιερώσουμε στο να καταλαβουμε τη λειτουργία του πράγματος και να μάθουμε να την αξιοποιούμε, το κέρδος μας μπορεί να είναι τεράστιο, είτε ψάχνουμε δουλειά, είτε θέλουμε να βελτιωθούμε σ' αυτήν που ήδη έχουμε, είτε θέλουμε να αλλάξουμε αντικείμενο, είτε να αποκτήσουμε περισσότερους πελάτες και συνεργάτες και να κάνουμε το προιόν ή την υπηρεσία μας γνωστά ως εκεί που δεν πάει.

Όπως σας έχω γράψει ξανά, κι όπως λέω με κάθε ευκαιρία σε όποιον, μεγάλο ή μικρό, κάθεται να με ακούσει, το ίντερνετ δεν είναι μόνο για να καταναλώνουμε αλλά και για να παράγουμε πληροφορία -κι αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Τα εργαλεία είναι εκεί έξω. Οι άνθρωποι που κατέχουν το άθλημα και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας, επίσης. Η απόφαση είναι δική μας: να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα social media, να μάθουμε να φτιάχνουμε απλές ιστοσελίδες ή blog, να μάθουμε να τις γεμίζουμε και να τις διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο για μας και για τους ανθρώπους που θέλουμε να προσεγγίσουμε και να εξυπηρετήσουμε μέσα από τη δουλειά μας. Έτσι θα γίνουμε καλύτεροι, έτσι θα μας μάθουν οι άνθρωποι που χρειάζονται εκεί έξω αυτά που έχουμε να προσφέρουμε. Έτσι θα πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη οποιουδήποτε networking/βιογραφικού/προφίλ στα social media κι έτσι θα μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως ήμασταν εκεί έξω τη στιγμή που έπρεπε και δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αντί να περιμένουμε να έρθουν να μας κάνουν κλικ εκείνες.


Από τις 19 ως τις 20 Νοεμβρίου του 2016, θα μαζευτούν στην Αθήνα ένα σωρό εκπαιδευτές, επαγγελματίες και ομιλητές που μπορούν να σου δώσουν τεράστιο όγκο γνώσεων και σιγουριάς, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να στήσεις το δικό σου χώρο στο ίντερνετ και να τον αξιοποιήσεις. Στις 19 θα είμαι κι εγώ στο WordCamp Athens και θα μιλήσω για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω και να μπλογκάρεις, online. Σε περιμένουμε!