TITLWOT@Higgs 03.01.18_Photo by Stephie Grape_fullres (66)

Μια ημερίδα για την ισότητα και την ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Επιχειρηματικότητα, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ημερίδες, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/2, στο χώρο του HIGGS, η επιμορφωτική ημερίδα «Women On Top in Business: Ισότητα, μία στρατηγική επιλογή;» που διοργάνωσε το Women On Top.

Στην ημερίδα, πάνω από 80 γυναίκες από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, παρακολούθησαν την παρουσίαση του νέου προγράμματος Women On Top in Business, ενδιαφέρουσες ομιλίες από στελέχη πολυεθνικών εταιρειών που επενδύουν έμπρακτα στο γυναικείο δυναμικό τους, καθώς και εισηγήσεις συνεργατών του Women On Top in Business σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και η επικοινωνιακή διάσταση της υιοθέτησης πολιτικών ισότητας.

Στο ξεκίνημα της ημερίδας, η Καρίνα Περέιρα, Διευθύντρια Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων, Microsoft Hellas, μίλησε για τα οφέλη που αποκόμισε η εταιρεία τεχνολογίας από το πρόγραμμα mentoring Woman to Woman, το οποίο πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Women On Top.

Μέσα από το πρόγραμμα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σε βάθος νέες γυναίκες με αγάπη για το χώρο της τεχνολογίας και να αποδείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την εξισορρόπηση των δύο φύλων σε έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, Senior HR Business Partner, Vodafone Greece, μίλησε για τα προγράμματα ενδυνάμωσης των γυναικών LeanIn και WiSToM της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και για τα αποτελέσματά τους για τις εργαζόμενες και για την ίδια την επιχείρηση.

Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα μας ενδιαφέρει να ενδυναμώσουμε και τις εργαζόμενες ατομικά, όχι μόνο ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας.

Στο τέλος του πρώτου μέρους της εκδήλωσης, η Πολυξένη Κιούρη, HR Director της Nestle Hellas, παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας σε σχέση με την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, καθώς και τα στοιχεία της εταιρικής κουλτούρας και τις πρωτοβουλίες που την ενισχύουν.

Ακόμα και μια εταιρεία που έχει επιτύχει την ισορροπία αντρών-γυναικών σε θέσεις ευθύνης κινδυνεύει να τη χάσει εάν δεν έχει σχεδιάσει αντίστοιχα και πλάνα διαδοχής για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η Πολυξένη Κιούρη από τη Nestle Hellas και ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος της Vodafone Greece, δύο από τους ομιλητές της εκδήλωσης.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, η ιδρύτρια του Women On Top Στέλλα Κάσδαγλη, παρουσίασε τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του προγράμματος Women On Top in Business, που δημιούργησε ο οργανισμός για την υποστήριξη εταιρειών που επιδιώκουν να επενδύσουν έμπρακτα στην ισότητα, την ποικιλομορφία και την ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής.

Οι εταιρείες με τις περισσότερες γυναίκες στα Δ.Σ. τους εμφανίζουν 16% υψηλότερες πωλήσεις, 26% καλύτερη απόδοση επενδύσεων και 17% υψηλότερη αύξηση στην τιμή μετοχής τους.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος Άννα Παπανικολάου μίλησε για το νομικό πλαίσιο γύρω από τη σεξουαλική παρενόχληση στην Ελλάδα, ενώ η δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια Ελένη Πλέσσα παρουσίασε τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου στις επιχειρήσεις.

Η δικαστική επίλυση των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης αποδεικνύεται χρονοβόρα και πολύ συχνά δεν προσφέρει στα δύο μέρη την αποκατάσταση που έχουν ανάγκη, σημεία στα οποία η επίλυση μέσω της διαμεσολάβησης διαφοροποιείται σημαντικά.

Τέλος, η σύμβουλος επικοινωνίας Σίσσυ Βουργανά ανέλυσε την επικοινωνιακή σημασία που έχει για τις σύγχρονες εταιρείες η επένδυση στην ισότητα και ανέφερε case studies που σκιαγραφούν την ανάγκη αλλαγής στην οργανωσιακή κουλτούρα των επιχειρήσεων, κάτω από την πίεση νέων κοινωνικών αξιών.

Από την εποχή της γυάλινης οροφής περνάμε στην εποχή των γυάλινων τοίχων, που επιτρέπουν σε όλους να βλέπουν και να κρίνουν τις πρωτοβουλίες και την υπευθυνότητα της κάθε επιχείρησης.

Η ημερίδα έκλεισε με networking και ελαφρύ γεύμα με τις ξεχωριστές γεύσης του Μελίαρτου. Στη διάρκειά της, παιδιά των συμμετεχόντων απασχολήθηκαν δημιουργικά σε ξεχωριστό χώρο για όσο διάστημα οι γονείς τους παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση, από τη φωτογράφο μας Στέφη Κωστή, και slides από τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Τα βίντεο των παρουσιάσεων θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο site του Women On Top, womenontop.gr, καθώς και στο κανάλι του WoT στο Youtube.