TITLrawpixel-com-247360

Το 2ο Summer Camp του Women On Top είναι εδώ

Κατηγορίες: Μη κατηγοριοποιημένο

Για όσες το περιμένατε, ήρθε ξανά η ώρα:

Ήρθε η ώρα να αφιερώσεις μια ολόκληρη βδομάδα (ή απλώς μια ολόκληρη μέρα) στον εαυτό σου και στην επαγγελματική σου ανάπτυξη.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις εργαλεία που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεσαι για να κάνεις τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής σου.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις έναν καινούριο τρόπο να ισορροπείς την επαγγελματική με την οικογενειακή σου ζωή.

Ήρθε η ώρα να γνωριστείς με άλλες δραστήριες γυναίκες, να μοιραστείς τις ιδέες και τις εμπειρίες σου, να βρεις καινούρια έμπνευση και καινούριες συνεργασίες.

Ήρθε η ώρα για το 2ο Summer Camp του Women On Top, από τις 19-24 Ιουνίου 2017, καθημερινά από τις 13.00 ως τις 19.00 στο γνωστό και αγαπημένο μας πια -ισμός.

Για όσες δεν το έχετε ξανακούσει ποτέ:

Το Summer Camp του Women On Top είναι μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής (και όχι μόνο) ανάπτυξης, που σε βοηθάνε να φέρεις τον καλύτερο εαυτό σου στη δουλειά και να διαχειριστείς πιο εύκολα τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην καριέρα σου: να βρεις δουλειά, να αλάξεις θέση, να κερδίζεις περισσότερα χρήματα, να έχεις περισσότερο χρόνο, να κάνεις ένα καινούριο επιχειρηματικό βήμα, να ενδυναμώσεις την ομάδα σου, να κάνεις πιο ήρεμη, αποτελεσματική και ευχάριστη την καθημερινότητά σου.

Αλλά όχι μόνο αυτό: είναι και μια ευκαιρία να δικτυωθείς, να βρείς έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών που ψάχνεται συνεχώς για το καλύτερο -και όλα αυτά χωρίς να δυσκολευτείς να απαντήσεις στο δύσκολο ερώτημα "Μα πού να αφήσω τα παιδιά;" (αν έχεις): στο WoT πιστεύουμε ότι παιδιά και γονείς μπορούν και αξίζουν να αναπτύσσονται παράλληλα, γι' αυτό και φροντίζουμε να απασχολούμε δημιουργικά τους μικρούς μας συμμετέχοντες (0-12 ετών) για όση ώρα η μαμά τους βελτιώνει τις δικές της (αλλά και τις δικές τους) προοπτικές.

Μερικές από τις θεματικές που θα συμπεριλαμβάνει το φετινό Summer Camp:

  • προώθηση της δουλειάς μας στα social media
  • επίλυση συγκρούσεων
  • αποτελεσματική δικτύωση
  • έξυπνη διαχείριση των οικονομικών μας
  • δημιουργία περιεχομένου για το internet
  • κοινωνική επιχειρηματικότητα
  • επαγγελματικός προσανατολισμός
  • διαχείριση της αποτυχίας
  • time management και άλλα πολλά.

H κάθε μέρα του Summer Camp θα περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και ένα coffee break (16.00-17.00) με networking και mentoring επάνω σε διαφορετική κάθε φορά θεματική. Η τελευταία μέρα, Σάββατο, θα είναι αντάξια του κλεισίματος μίας ακόμη δημιουργικής και πολύτιμης εβδομάδας και θα είναι ανοιχτή και δωρεάν σε όλες όσες έχουν παρακολουθήσει ένα τουλάχιστον από τα εργαστήρια της εβδομάδας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα της εβδομάδας, το κόστος και τους εισηγητές, καθώς και τις εντυπώσεις μερικών από τις 180 γυναίκες που έζησαν την εμπειρία του περσινού μας Summer Camp.

Σας περιμένουμε!


Πληροφορίες

Πότε: 19-24/6, από τις 14.00 μέχρι τις 19.00, με ενδιάμεσο διάλειμμα για σνακ, networking και mentoring με διαφορετική κάθε μέρα θεματική

Πού: Στο χώρο τέχνης –ισμός, Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι

Κόστος:

55€ + ΦΠΑ / ημέρα (2 εργαστήρια)
30€ + ΦΠΑ / εργαστήριο
200€ + ΦΠΑ απεριόριστο (όλα τα εργαστήρια της εβδομάδας)

5 ευρώ / ώρα για τη δημιουργική απασχόληση κάθε παιδιού (0-12 ετών)

Στις παραπάνω τιμές ισχύει 10% έκπτωση για όσες είναι άνεργες με κάρτα ανεργίας, όσες παρακολούθησαν το περσινό Summer Camp, όσες εξοφλήσουν τη συμμετοχή τους έως 1 Ιουνίου ή/και δηλώσουν συμμετοχή μαζί με μία συνεργάτιδα ή φίλη τους.

Δήλωση συμμετοχής: https://goo.gl/forms/JVzHUhQ2gVYP2BWc2

Περισσότερες πληροφορίες: info@womenontop.gr


Το πρόγραμμα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των workshops της εβδομάδας έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 19/6            

 

14.00-16.00     Πώς να προωθήσεις τη δουλειά σου στα Social Media

 

Νώντας Καραβίας
Το ίντερνετ και ειδικότερα τα social media δημιουργούν μια πλατφόρμα που προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την προώθηση της δουλειάς μας –ξέρουμε, ωστόσο, να τη χρησιμοποιούμε σωστά; Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κάθε μέσο για να διευρύνουμε το κοινό μας και να χτίσουμε μια ισχυρή επαγγελματική εικόνα, αλλά θα εντοπίσουμε και τις παγίδες που μπορούν, άδικα, να δημιουργήσουν προβλήματα στην αξιοπιστία και την απήχησή μας ως εργαζόμενων ή και επιχειρηματιών.

 

17.00-19.00     Από την αποτυχία στην επιτυχία

 

Αγγελική Κοσμοπούλου
Η αποτυχία -ή συχνότερα ο φόβος ότι ίσως αποτύχουμε- μάς κρατά καθηλωμένους. Μας απομακρύνει από τους στόχους μας, θολώνει όσα ονειρευόμαστε και μας κάνει εσωστρεφείς  και διστακτικούς, την ώρα που θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Πώς μπορούμε να την αποδεχτούμε ως συστατικό μιας γεμάτης ζωής, να την κατανοήσουμε σαν μια φάση κι όχι σαν οριστικό αποτέλεσμα και να την αξιοποιήσουμε ως πηγή δύναμης για να φτάσουμε στην επιτυχία;

 

Τρίτη 20/6             

 

14.00-16.00     Αναβλητικότητα και στοχοθέτηση: πώς θα προλαβαίνεις όλα όσα θες

 

Νικόλ Βουρβουριώτη
"Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν μπορώ να επιλέξω τώρα. Δεν είμαι σίγουρη τι να κάνω. Θα το κάνω αργότερα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή”. Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Τέτοιες σκέψεις και φράσεις μπορεί να σε σταματούν από το να διεκδίσεις όλα όσα ονειρεύεσαι για τον εαυτό σου και τη ζωή σου. Μαζί θα σπάσουμε τον κύκλο της αναβλητικότητας, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του time management και θα δημιουργήσουμε στόχους τόσο ζουμερούς που δεν θα μπορείς να τους αντισταθείς!

 

17.00-19.00     Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;  

 

Εύα Καραμάργιου

 

Αν μόλις έχεις ξεκίνησει την επαγγελματική σου πορεία και θέλεις να εξελιχθείς, αν εργάζεσαι ήδη κάποια χρόνια και ψάχνεις το επόμενο βήμα, αν δεν είσαι σίγουρη οτι θες να συνεχίσεις να εργάζεσαι στο ίδιο αντικείμενο, σ' αυτές τις δυο ώρες θα δούμε τα ερωτήματα που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου για να σχεδιάσεις την επόμενη μέρα!

 

Τετάρτη 21/6      

 

14.00-16.00     Πώς να φτιάξεις ένα site (και τι να το κάνεις μετά)

 

Στέλλα Κάσδαγλη
Ένα εργαστήριο για όσες θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εύκολα και οικονομικά τα δικά τους blogs και sites αλλά και πώς να δημιουργούν άμεσα και αποτελεσματικά περιεχόμενο για το ίντερνετ. Η Στέλλα Κάσδαγλη θα μας οδηγήσει βήμα-βήμα στην τεχνική δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε πλατφόρμα WordPress και θα μας βοηθήσει να βρούμε τη φωνή και το ύφος μας, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ταυτότητα μέσα από το καινούριο μας ιντερνετικό “σπίτι”.

 

17.00-19.00     Γυναίκα, εργαζόμενη, μαμά και άλλα: πώς να ισορροπήσεις τους ρόλους της ζωής σου

 

Βένια Δεληκατερίνη
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία εργαζόμενη μητέρα είναι μεγάλες: καλείται να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και σχέσεις, να εξισορροπήσει κατάλληλα τις δικές της ανάγκες, τις ανάγκες της εργασίας της και τις ανάγκες των Σημαντικών της Άλλων. Στην προσπάθειά της μπορεί να βιώσει σύγκρουση, ενοχή, ματαίωση, θυμό, απογοήτευση και άλλα δύσκολα συναισθήματα. Στο εργαστήρι αυτό θα εστιάσουμε σε ιδέες και τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν μία εργαζόμενη μαμά να κάνει ποιοτικό το διαθέσιμο χρόνο της και να είναι ουσιαστικά παρούσα στις διάφορες πλευρές της ζωής της.

 

 

Πέμπτη 22/6                 

 

14.00-16.00     Personal Branding και networking: ένας πρακτικός οδηγός

 

Άντρεα Σολωμονίδου
Πώς να χτίζουμε ειλικρινείς και εποικοδομητικές σχέσεις και δίκτυα επαφών, στη δουλειά και έξω από αυτήν; Πόση δικτύωση είναι αρκετή και γιατί τη χρειαζόμαστε; Ποιο είναι το όριο ανάμεσα στη γνησιότητα και την υπερβολή; Και τελικά πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες και παλιές επαφές μας χωρίς να νιώθουμε ότι κάνουμε άλλη μία αγγαρεία; Ελάτε να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις μαζί, σε ένα σεμινάριο με πολύ networking!

 

17.00-19.00     Πάρε τον έλεγχο των οικονομικών σου στα χέρια σου

 

Εύα Σταυρινάκη

 

Νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου; Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων μας, ειδικά σε μια αβέβαιη οικονομικά εποχή και σε επαγγέλματα χωρίς ιδιαίτερη σταθερότητα, αποτελεί καίριο ζήτημα για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος και για την προσωπική μας ικανοποίηση και ηρεμία. Πάνω απ’ όλα, όμως, αποτελεί μία ευκαιρία προσωπικής ενδυνάμωσης και κινητοποίησης. Βασικός στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στις αρχές διαχείρισης χρημάτων με βάση τις αξίες και τους στόχους του καθενός από μας.

 

Παρασκευή 23/6             

 

14.00-16.00     Διαμεσολαβηση και επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας: Πώς μπορεί μια ομάδα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά

 

Ελένη Πλέσσα
Πώς μπορεί η ομάδα μας να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα και να αποδώσει περισσότερο; Με ποιες δεξιότητες μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα μία συγκρουση στην οποία εμπλεκόμαστε αλλά και να βοηθήσουμε στην επίλυση μιας διαφοράς μεταξύ άλλων προσώπων ως τρίτοι; Η Διαμεσολάβηση έχει τις απαντήσεις καθώς εκτός από το ότι είναι μία διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης νομικών διαφορών μπορεί να εφαρμοστεί και στην επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας. Μέσα από θεωρία και βιωματικές ασκήσεις, σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί!

 

17.00-19.00     Κοινωνική επιχειρηματικότητα και human-centered design

Εβίτα Κολοκούρη
Ένας πρακτικός οδηγός γνωριμίας και πρώτου πειραματισμού με μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημιουργία βιώσιμων έργων με διευρυμένη οικονομική και κοινωνική αξία. Σε συνδυασμό με την ανάλυσης της μεθοδολογίας του Design Thinking (ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός) θα μπορέσουμε να εξελίξουμε την "εργαλειοθήκη" μας για την υλοποίηση ιδεών και προγραμμάτων που από καιρό σκεφτόμασταν.

 

 

Σάββατο 24/6

Δωρεάν συμμετοχή, μόνο για όσες έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα τουλάχιστον από τα εργαστήρια της εβδομάδας      

  

11.00-12.30     Open Space Technology

 

Με ανοιχτή συμμετοχή
Η μεθοδολογία του Open Space Technology είναι συμμετοχική και χωρίς πολλούς περιορισμούς. Με θεματική τις ευκαιρίες και τιςπροκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν και ιδέες που πρέπει να δημιουργηυθούν για να γίνει η σύνδεση μεταξύ money/prosperity & work/life balance, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους σε ένα ομαδικό και ασφαλές περιβάλλον έτσι ώστε να τεθεί ένα κοινό μέλλον με την καθοδήγηση του συντονιστή και με γνώμονα 4 απλούς κανόνες: 1. Whoever comes is the right people 2. Whenever it starts is the right time 3. When it’s over it’s over 4. Whatever happens is the only thing that could happen.

 

 

13.00-14.00     Speed mentoring

 

Με τις μέντορες του Women On Top
Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Χρειάζεται να είσαι προγραμματίστρια για να δουλεύεις στο χώρο της τεχνολογίας; Πόσα βγάζουν επιτέλους οι coaches; Γίνεται ένας καλλιτέχνης να ζήσει από την τέχνη του στην Ελλάδα; Πώς μπορείς να εξελιχθείς επαγγελματικά σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον; Εσύ, τι ερωτήσεις θα ήθελες να κάνεις στις μέντορες του Women On Top; Ένα δίωρο speed mentoring για όλες όσες θέλουν να κάνουν τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής τους.

 

14.00-16.00     Lunch & Networking

 

Δήλωση συμμετοχής: https://goo.gl/forms/JVzHUhQ2gVYP2BWc2

Περισσότερες πληροφορίες: info@womenontop.gr


Εντυπώσεις από το 1ο Summer Camp του Women On Top

Μίλησα διεξοδικά στο περιβάλλον μου για το Summer Camp, με ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του και με νοσταλγία μετά την ολοκλήρωση του -για τα οφέλη του μίλησα μέσα από το ότι άρχισα να εφαρμόζω σιγα σιγά πραγματα που μάθαμε. Η συνανατροφή με τόσες διαφορετικές γυναίκες σου δίνει έμπνευση, απαντήσεις και κουράγιο για την συνέχεια.

Α.Φ.

Το Summer Camp του WoT μου έδωσε την ευκαιρία να επανασυνδεθώ με ό,τι συμβαίνει εκεί έξω, έχοντας αποκοπεί για αρκετά χρόνια από την αγορά εργασίας, αλλά και να ακούσω ιστορίες γυναικών παράλληλες, ανάλογες αλλά και τελείως διαφορετικές από τη δική μου, κάτι που οπωσδήποτε συμβάλλει στην αίσθηση του ανήκειν.

Π.Γ.

Η ιδέα σας ήταν φανταστική! Για εμένα κάποιες μέρες ήταν πολύ αποκαλυπτικές σχετικά με το τι με κρατάει μακριά απο την δική μου "κορυφή"! Περιμένουμε το επόμενο για να φέρουμε περισσότερες Women....on Top!

Β.Σ.

Είναι κάποιες φορές που το να μιλάς γι'αυτό που αγαπάς, σε μια τόσο ξεχωριστή παρέα γυναικών, σε γεμίζει πιο πολύ κι απο παγωμένη μαργαρίτα στον καύσωνα της Αθήνας! Σας ευχαριστώ Women On Top και καλή επιτυχία σε όλες! Ήταν υπέροχα, αν και ήθελα κι άλλο.... Συγχαρητήρια! (Τεράστια εξυπηρέτηση η παροχή φύλαξης παιδιών)

Ε.Α

Ευχαριστώ Women On Top, και Stella Kasdagli για την χαρά που πήρα, τις νέες φίλες που απόκτησα-ελπίζω και συνεργάτιδες σύντομα- και για την ηρεμία που υπήρχε διάχυτη στον χώρο. (Ενας αγχωτικός άνθρωπος σαν εμένα, το εκτιμά πολύ αυτό.)

Ι.Κ.