TITLMastercard_2020_LAL_fbCover_820x461

Το Live A Legacy είναι και πάλι εδώ!

Κατηγορίες: Diversity & Inclusion, Mentoring, Επιμόρφωση, Επιχειρηματικότητα, Νέα, Συνεργασίες

Ίσως αυτό να είναι ένα νέο που περίμενες: το Live A Legacy, η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο, επιστρέφει online για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως θα περίμενες, προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες και δημιουργήσαμε την πρώτη διαδικτυακή μορφή του Live A Legacy, ανανεώνοντας το περιεχόμενό του και προσφέροντας τις δράσεις του σε μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχουσών, μέσα από την νέα, ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της eventora.gr/livealegacy.

Για μια ακόμα χρονιά, καταξιωμένες γυναίκες και άντρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην επιτυχημένη πρωτοβουλία του Live A Legacy, εξιστορώντας τις εμπειρίες τους, περιγράφοντας τις σκέψεις τους, αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησαν για να διαγράψουν τη δική τους επιτυχημένη πορεία.

Φέτος η εκδήλωση θα είναι διήμερη και θα χωριστεί σε δύο ενότητες. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα αναπτυχθεί η πρώτη ενότητα, με τίτλο Powerful Stories και τα Speed Training Sessions, ενώ τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη, με τίτλο Changemaking και τα Speed Mentoring Sessions.

Την πρώτη ημέρα, στόχος των ομιλιών είναι να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις συμμετέχουσες, εστιάζοντας στο ταλέντο, τη δύναμη, το πάθος και την επιμονή που απαιτείται για την επίτευξη των επαγγελματικών μας ονείρων. Οι ομιλήτριες της πρώτης ημέρας προέρχονται από τους χώρους της υγείας, της επιχειρηματικότητας και των τεχνών, και κάθε μία από αυτές θα μοιραστεί με το κοινό τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που της παρουσιάστηκαν, στην προσπάθεια της να κατακτήσει τους στόχους της.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, το βήμα δίνεται σε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν τις βάσεις για έναν καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα αναπτύξουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο συνεισφοράς στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνει καθένας μας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων και να αποκλείσουμε τις ανισότητες στο εργασιακό περιβάλλον.

Τα Speed Training και Speed Mentoring Sessions είναι φέτος εμπλουτισμένα με νέες θεματικές και διαθέσιμα σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος κοινού. Στόχος των sessions είναι να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, καθώς και χρήσιμα εργαλεία και εφόδια στις συμμετέχουσες. Παράλληλα, για 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται το Live A Legacy Mentoring Program, το οποίο μετά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του, δίνει τη δυνατότητα σε ακόμα 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο του Women On Top.

Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, στο eventora.gr/livealegacy, και να κάνεις εγκαίρως την εγγραφή σου, για να έχεις τη δυνατότητα να συμμετάσχεις ενεργά στο φετινό Live A Legacy και τις δράσεις του.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία του Live A Legacy αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή δράση για όλους μας στην Mastercard. Η υλοποίηση της, κάθε χρόνο, μας γεμίζει με ενθουσιασμό και με αίσθημα ευθύνης. Φέτος, επιστρέφουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, διαδικτυακά, προσαρμοσμένοι στις νέες συνθήκες. Η μεγάλη αποδοχή των δύο προηγούμενων διοργανώσεων του Live A Legacy, μας έδωσε κίνητρο και έμπνευση, για να είμαστε και φέτος εδώ. Στο τέλος της πρώτης εκδήλωσης, το 2018, είχα μοιραστεί πως στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να γίνει θεσμός, και είμαι πραγματικά υπερήφανη που αυτό συμβαίνει».

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε: «Όσο πιεστικές και δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό η ενδυνάμωση των γυναικών και τα θέματα της έμφυλης ισότητας να παραμείνουν στην κορυφή της ατζέντας, τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τους οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και τα άτομα και την Πολιτεία. Γι' αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, για τρίτη χρονιά φέτος, υλοποιούμε μαζί με τη Mastercard το Live A Legacy και έχουμε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να προσφέρουμε έμπνευση, ιδέες, εργαλεία και δικτύωση στις νέες γυναίκες που μπορούν να φέρουν μια ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο, για όλες και όλους μας».