TITLaustin-chan-275638-unsplash

Όλες οι μέντορες του 2018

Κατηγορίες: Mentoring, Νέα, Συνεργασίες

Φέτος ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για το Women On Top -όχι μόνο σε επίπεδο δράσεων ή αναγνωρισιμότητας, αλλά και σε επίπεδο ουσιαστικής συμμετοχής, από γυναίκες που αφιερώνουν το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για να στηρίξουν, μέσω του οργανισμού, άλλες γυναίκες, με λιγότερη εμπειρία, να φτάσουν λίγο πιο εύκολα, λίγο πιο ψηλά. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, και φέτος όλες τις εθελόντριες μέντορες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα στο 2018 και τις ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλες σας: τις πρώτες-πρώτες, τις πιο ενεργές, εκείνες που μας κάνουν καλύτερες με τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους, εκείνες που θα έρθουν. Το 2019 και όχι μόνο.

Υ.Γ. Φέτος υποδεχτήκαμε, εκτός από τα μέλη της σταθερής δεξαμενής μεντόρων μας, και ξεχωριστές γυναίκες που δήλωσαν συμμετοχή ως μέντορες στα προγράμματα Greek Women of the World και Εμπειρία Ζωής. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ, λοιπόν, στους συνεργάτες μας, το πρόγραμμα Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας του ΕΚΤ και τους οργανισμούς HIGGS και 50plus, που μας σύστησαν πολλές από αυτές!

Η Κατερίνα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και παρακίνησης σε άτομα και οργανισμούς ώστε να αναπτύξουν το μέγιστο δυναμικό τους στους τομείς υγείας, σχέσεων, επαγγελματικής εξέλιξης και προσωπικής ευτυχίας. Συνεργάζεται με άτομα από όλο τον κόσμο μέσα από ατομικές συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες υποστήριξης, πρόσωπο με πρόσωπο ή online.

Είναι πιστοποιημένη στη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και στη Θεραπεία Ανθρωπίνων Συστημάτων (άτομα, οικογένειες, οργανισμούς), από την Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης Ανθρωπίνων Συστημάτων,  καθώς και στο Νευρογλωσικό Προγραμματισμό. Έχει Διδακτορικό στον Στρατηγικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μεταπτυχιακό  στη Διοίκηση Μάρκετινγκ από το Middlesex University, του Λονδίνου και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει διεξάγει πολλά σεμινάρια επικοινωνίας και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων για εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, στελέχη και επιχειρηματίες.

Η Νίκη έχει σκοπό της την ενδυνάμωση των γυναικών και της κοινωνίας μας. Εφόδια της η θετική σκέψη, οι διεθνής εμπειρίες και η διαρκής αναζήτησή της γνώσης και της εξέλιξης. Μετακόμισε στην Αθήνα το 2008 και από τότε εργάζεται ως δικηγόρος Αγγλικού δίκαιου στη Norton Rose Fulbright Greece στον τομέα χρηματοοικονομικών και επενδύσεων. Παράλληλα είναι στέλεχος σε εταιρεία διαχειρισης ακινήτων κ επενδύσεων με ενεργές ενδιαφέρον σε angel investing σε startups. Στο παρελθόν έργαστηκε σαν δικηγόρος στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη όπως επίσης και στις Βρυξελλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Comp). Κατάγεται από την Κύπρο και είναι μητέρα 4 παιδιών.

Αθήνα

Η Δανάη αποφοίτησε από το University of Kent, με πτυχίο στη Ευρωπαϊκή Κοινωνική Ψυχολογία, με εξειδίκευση την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού πολυεθνικών εταιρειών. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε το 2007 στη Μαδρίτη στη πολυεθνική εταιρεία INDRA η οποία έχει παρουσία σε 90 χώρες και έχει στο δυναμικό της 30.000 υπαλλήλους, όπου ήταν υπεύθυνη για την πρόσληψη στελεχών οι οποίοι θα συνεργαζόταν απευθείας με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της εταιρείας.

H Αλεξία γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε στην Αγγλία Culture and Communication, με Masters στο Marketing Communications. Μετά από ένα σημαντικό πέρασμα από το χώρο της τέχνης στην Αθήνα, μετακομίζει στην Νορβηγία όπου ξεκινάει την πορεία της στον χώρο της λιανικής και του visual merchandising. Εκπαιδεύεται στην Ελβετία και στη Σουηδία και για τα επόμενα 15 χρόνια, στην Αθήνα πια, ασχολείται με το management μεγάλων, fast-fashion, εταιρειών από όπου λαμβάνει εταιρικό MBA. Κάπου εδώ γνωρίζεται με το coaching και ανοίγεται μια νέα πορεία μπροστά της, εκείνη της αυτογνωσίας και της προσωπικής εξέλιξης. Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τις σπουδές της στο Athens Coaching Institute, είναι πλέον Certified Personal Coach και co-founder του OwnYourStoryCoaching Team.

Αθήνα

Η Δάφνη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος απο το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Ομαδική Ανάλυση στον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας & Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση. ‘Εχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια διαπολιτισμικής επιμόρφωσης, επόπτρια ομάδας διαπολιτισμικής μεσολάβησης, ενώ για τέσσερα χρόνια εργάστηκε ως υπέυθυνη της ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για άτομα με ρευματικά νοσήματα στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα.

Αθήνα

Η Μαριάννα είναι Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων ενός ερευνητικού προγράμματος του δικτύου των οκτώ πιο ανταγωνιστικών πανεπιστημίων του Βορρά της Αγγλίας. Ο ρόλος της είναι να κατευθύνει την διασύνδεση των επιστημόνων των οκτώ πανεπιστημίων με ερευνητές και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το 2009 η Κωνσταντίνα ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό Ανάμεσα στους Μέρμηγκες, μέσω του οποίου συνεργάζεται με ομάδες χορού και θεάτρου για την πραγματοποίηση των παραστάσεών τους, την περιοδεία και το στρατηγικό τους σχεδιασμό. Μέσω του οργανισμού έχει πραγματοποιήσει δυο φεστιβάλ (FIRST ATTEMPT / Λάρνακα και Παιγνιόθεν / Αθήνα), καλλιτεχνικές ανταλλαγές με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, artists meetings, συνέδρια, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Ολλανδία

Leda has an 11-year experience in Public Affairs, Corporate Communications and International Education with a demonstrated experience in recognizing international talent. She has worked for the U.S. State Department (U.S. Embassy Athens) for most of her career and she’s currently proud to be associated with one of Europe’s top business schools – the Rotterdam School of Management. Her educational background is in International Relations/International Communication. Enabling professionals, especially women, reach their full potential motivates her, but what really inspires her is talking to people with a high EQ.

The Netherlands

H Μαριάννα εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής στη δομή των προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Έχει εργαστεί αρκετά χρόνια ως διοικητικό προσωπικό σε εμπορικές επιχειρήσεις ενώ έχει και αρκετά έντονη εθελοντική δράση.

Στα 17+ χρόνια επαγγελαμτικής εμπειρίας της, η Μπία έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση εκδηλώσεων (εταιρικές, για καταναλωτές, για δημοσιογράφους/ bloggers, λανσαρίσματα προϊόντων, δημοσιογραφικά ταξίδια, εγκαίνια). Στα δυνατά της στοιχεία συγκαταλέγονται ο στρατηγικός σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εταιρικών σχέσεων και προϊοντικής επικοινωνίας, η διαχείριση σχέσεων με τα ΜΜΕ, η διοργάνωση εκδηλώσεων, τα προγράμματα συνεργασίας με εταιρικούς Πρεσβευτές, καθώς και ο σχεδιασμός και η διαχείριση προωθητικών και BTL ενεργειών.

Αθήνα

H Πηνελόπη είναι συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και πιστοποιημένη Personal and Business Coach.
Σπούδασε Media Studies στο University of Sussex με μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & τις Δημόσιες Σχέσεις στο University of Westminster στο Λονδίνο, ενώ για 15 χρόνια
εργάστηκε στο χώρο της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.
Πλέον, μέσα από τις δράσεις του οργανισμού Women On Top αλλά και μέσα από τη δραστηριοποίησή της ως coach, εστιάζει τις προσπάθειές της στην προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών και εφήβων, σχεδιάζει και υλοποιεί σεμινάρια για, μεταξύ άλλων, την καλλιέργεια και ανάπτυξη ψυχο-κοινωνικών δεξιοτήτων, επαγγελματικού προσανατολισμού, συμφιλίωσης επαγγελματικής-προσωπικής ζωής, διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων, υποστηρίζοντας άτομα, ομάδες και οργανισμους.
Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό ενεργειών του δικτύου Mentorkids.

Αθήνα

Lydia is an architect, engineer and scholar, currently an Assistant Professor of Architecture and the Director of the Master of Science Program at Rensselaer Polytechnic Institute (RPI), as well as a professor and senior research associate at RPI’s Center for Architecture, Science and Ecology (CASE) in New York.She holds a Diploma in Architecture and Engineering from the Aristotle University of Thessaloniki in Greece, a SMArchS in building technology from MIT and a PhD in history and theory of architecture from Princeton University. Her research focuses on the intersections of architecture, technology and environmental politics and more particularly on recycling material experiments, theories of waste and reuse, as well as closed and self-reliant systems and urban environments.

NY, USA

Η Αγγελική Καρύδη είναι Consultant στον τομέα Climate Change and Sustainability Services της EY (Ernst& Young) και έχει εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα βιώσιμης ανάπτυξης, σε έργα διασφάλισης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, προώθησης της Κυκλικής Οικονομίας και των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και Περιβαλλοντολόγος με Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ενέργειας & Προστασία Περιβάλλοντος, με ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα περιβάλλοντος και αρχιτεκτονικής.

Αθήνα

Η Αγγελική είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης και Συντονίστρια Ομάδων Αυτογνωσίας. Με σπουδές στην Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Προσωπικών Δεξιοτήτων , ασχολείται με ομάδες αυτογνωσίας, με σκοπό να οδηγεί τα μέλη των ομάδων της, σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση του αληθινού εαυτού τους, σε ψυχική ισορροπία, αλλά και στην ανάδειξη όλων των ταλέντων και κλίσεων που έχουν ως προσωπικότητες. Μέγιστος και πρωταρχικός στόχος της είναι τα άτομα με τα οποία δουλεύει να γίνουν μαχητές της ζωής και να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες τους και τους στόχους τους. Το μότο της: «Δεν έχει σημασία προς τα που φυσά ο άνεμος, σημασία έχει το πώς θα σηκώσω τα πανιά μου».

Αθήνα

Μετά από πολλά χρόνια ώς ερευνήτρια, η Βαλεντίνη αποφάσισε να ιδρύσει τη δική της εταιρεία και να προσφέρει ό,τι η έρευνα την δίδαξε, καθώς και όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα για ευεξία και μακροχρόνια υγεία. Έχει φύγει από την Ελλάδα από το 2006, έχει αλλάξει έκτοτε 4 πόλεις και 5 διαφορετικές εργασίες, για να καταλήξει και πάλι στη Βαρκελώνη και να ιδρύσει εκεί την εταιρεία της.

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη είναι Ψυχολόγος MSc, σύμβουλος σε θέματα διομαδικών διεργασιών, κοινωνική επιχειρηματίας – συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Τhe Healing Tree (www.healingtreecommunity.com) που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και της υγείας και ως συνδιοργανώτρια συναντήσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα που αφορούν σε θέματα απώλειας, πένθους (grief counseling), μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής (ένα κομμάτι αυτής της δουλειάς συνοψίζεται στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο «Ζήτημα Ζωής και Θανάτου: ο φόβος του θανάτου, η διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή», Εκδόσεις Ίτανος).

Anthi is a User Experience and Digital Product designer, with a multidisciplinary design background, currently working on creative projects that combine a human-centered approach, a lean methodology and a collaborative mindset. She studied MSc Design and Digital Media at The University of Edinburgh and Interior Architecture and Design at Technological Educational Institute of Athens.

Θεσσαλονίκη

Η Ελίνα πιστεύει στην ομαδικότητα, στη σωστή επικοινωνία και στην προσφορά. Είναι επίμονη και πολύ καλή στο να βοηθάει, να συνεργάζεται, να στηρίζει και να εκπαιδεύει ανθρώπους. Ορισμένα θέματα πάνω στα οποία δουλεύει είναι η συνεργασία με τις mentees ώστε να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά, να φτάσουν εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν, να βρούν το που θέλουν να πάνε, να αλλάξουν καριέρα, να χτίσουν μια νέα επιχείρηση, να αλλάξουν την προσωπική τους κατάσταση, να βρούν τα δυνατά τους σημεία, να μετατρέψουν τις αδυναμίες τους σε κινητήριο δύναμη, να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, το εισόδημά τους, να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους, να φτιάχνουν πλάνο δράσης και να αυτο-παρακινούνται για δράση, να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε περιοριστικές πεποιθήσεις και να πετύχουν ακόμα και «κόντρα σε όλες τις πιθανότητες», να μάθουν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν.
 
Αθήνα

Lyda is an innovator & a visionary, a freelance trainer with an apt for crazy ideas and unique projects. She studied Agriculure in the Aristotle University of Thessaloniki but non-formal education won her heart. Since the summer of 2012 when she got certified as a Soft-Skills Trainer, Lyda has been working with many NGOs around Europe, designing training programs for their participants. She has over 500h of experience as a Soft-skills Trainer.

Θεσσαλονίκη

Η Αμέρισσα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κύμη της Εύβοιας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Media Communication Manager σε έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και παράλληλα σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους. Πριν καταλήξει στην ενασχόληση με τα αγαπημένα της αντικείμενα, τα βιβλία και της ταινίες, εργάστηκε επί 15 περίπου χρόνια σε ΜΜΕ και Πολυεθνικές, στον τομέα της διαφήμισης. Είναι «παιδί» του Παντείου Πανεπιστημίου, με πτυχίο στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ και Μaster στην Πολιτιστική Διαχείριση.

Αθήνα

 

 
H Shakila Ιωάννα Μπράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, ενώ έχει διδάξει από Κρυσταλλοθεραπεία στο κολλέγιο της NHS και σε διαφορετικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, διδάσκοντας την τέχνη της Κρυσταλλοθεραπείας και του Κρυσταλλικού Βελονισμού στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Είναι Master Teacher Reiki, Master Angelic Reiki και Munay Ki. Είναι κάτοχος πτυχίων στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το Βελονισμό, το Shiatsu, το Thai massage, την Παραδοσιακή Κινέζικη Διατροφή, τη Ρεφλεξολογία, την Αρωματοθεραπεία, Βοτανοθεραπείας, το Ηχομασάζ, το Spinework, ενώ είναι απόφοιτος της Εσωτέρας Θεραπευτικής και Ψυχοενεργειακής προσέγγισης.
 
Αθήνα
 
Η Λευκή εργαζεται από τα 21 της στο τομεα της ναυτιλιας. Στα 21 της ξεκινησε να δουλευει στην μεγαλυτερη ναυτιλακή κοντέινερ και leader της αγοράς, την Maersk line, ως Business Developer. Mετά από 4 χρόνια και έχοντας μια σπουδαία εμπερία στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ναυτιλίας, άνοιξε τα φτερά της και αποφάσισε να αλλάξει τομέα αλλά να συνεχίσει την καριέρα της στη ναυτιλία.

 
Η Μαρία Οικονόμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και υποψήφια Διδάκτωρ στη Στρατηγική & στο Mobile Business. Από το Φεβρουάριο του 2015, εργάζεται στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως Υπεύθυνη Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Mobile Business και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων επιχειρηματικότητας και management, ενώ παράλληλα διαθέτει εμπειρία στη συγγραφή και στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 
Αθήνα

Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου ασχολείται με το χειροποίητο κόσμημα από 14 ετών. Ωστόσο, δοκίμασε την τύχη της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην ΑΚΤΟ. Η επαγγελματική της σχέση με το κόσμημα ξεκίνησε στα 23 της όταν ξεκίνησε το Πριγκιπώ. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει φτιάξει πάρα πολλά κοσμήματα, ένα πολύ αναγνωρίσιμο brand, έχει κερδίσει βραβεία και έχει συνεργαστεί με αγαπημένους της επαγγελματίες από τον χώρο της φωτογραφίας, του styling, του digital marketing, μέχρι της αρχιτεκτονικής και της φαρμακευτικής.

Αθήνα

Η Ειρήνη είναι Partner στην Ελεγκτική Εταιρεία ΣΟΛ Crowe. Είναι Ορκωτή Ελέγκτρια Λογίστρια (CPA) με πολυετή εμπειρία (από το 1999) στον έλεγχο βιομηχανικών, εμπορικών, και λοιπών εισηγμένων και μη επιχειρήσεων. Επίσης, είναι Πιστοποιημένη Ελεγκτής Κατά της Απάτης (CFE) μέλος του Association of Certified Fraud Examiners, Authorized Trainer στα Review Courses που πραγματοποιεί το Fraud Education Center για τις εξετάσεις πιστοποίησης των Fraud Examiners και έχει ορισθεί από τη Διοίκηση του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης ως Ambassador of Audit Community Greece.

Αθήνα

 

Anna is a Marketing, Public Relations & Communication Specialist, with specialized expertise in marketing management, public relations, corporate communications, media relations, event management, social media marketing, and experience across all these Marketing, PR & Communication fields. She is a hard worker, a good feeling person, a positive thinker and a mind lover.

Athens

Η Ματίνα Πρίγκου γεννήθηκε το 1991 στο Βόλο. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΑΠΘ, με τμήμα των προπτυχιακών της σπουδών να έχει πραγματοποιηθεί στην École nationale supérieure d’architecture Paris-Malaquais, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Ήταν υπότροφος του κληροδοτήματος «Νικολάου Κρήτσκη» για όλα τα χρόνια των προπτυχιακών της σπουδών. Είναι αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολεοδομία – Χωροταξία» στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βόλος

Η Ελένη-Βασιλική ασχολείται με το διαδικτυακό Μάρκετινγκ. Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει τις επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς, να ενισχύσουν το προφίλ τους στα Social Media και το Internet γενικότερα. Παράλληλα, παρέχει συμβουλές αναφορικά με την ενίσχυση όλων των διαδικασιών του παραδοσιακού Μάρκετινγκ, ενώ τέλος, συμβάλλει πέρα από το κομμάτι της εύρεσης διαφημιστικών προτάσεων και στην υλοποίηση/δημιουργία αυτών σε επίπεδο γραφίστικης. Έντονο είναι το ενδιαφέρον της σχετικά με την επιχειρηματικότητα και πιο συγκεκριμένα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενώ απολαμβάνει ιδιαίτερα την καθοδήγηση νέων γυναικών που φιλοδοξούν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα. Τέλος, ένα κομμάτι της καθημερινότητάς της αφορά τη συμμετοχή αλλά και τη διοργάνωση εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων.ι.

Θεσσαλονίκη

For many years Maryam Rezaei was divided between Entrepreneurship and fighting for a cause. From the age of 19, taking over her family business, an entrepreneur at heart she has been establishing companies that provide know-how and expertise. Through her 20 year career Maryam has created solutions through her consulting, publishing and event management companies. Through Crikos she has managed to connect both her passions, entrepreneurship and cause, delivering tailor made solutions for professionals who strive to make a positive impact in their market. 

www.crikos.com

Αθήνα

H Τατιάνα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ (διατμηματικό: Πληροφορική, Ανθρώπινοι Παράγοντες και Κινηματογραφικές Σπουδές). Ασχολείται με τα προσωπικά δεδομένα, την ψηφιακή ταυτότητα και την εμπειρία του χρήστη τόσο σε φυσικό όσο και σε ψηφιακό περιβάλλον (UX). Ωστόσο, προέρχεται από πολύ διαφορετικό ακαδημαϊκό background! Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει 6ετή ακαδημαϊκή (ερευνητική/συμβουλευτική) εμπειρία αλλά και εμπειρία σε επιχειρήσεις από το κομμάτι των λογιστικών, στον τομέα του marketing και επικοινωνίας έως το project management.

Birmingham, UK

Η Σοφία αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει διετή εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ενώ έχει εκπαιδευθεί στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικής αξιολόγησης. Σήμερα, εργάζεται ως Admissions & Career counselor | Deree – The American College of Greece και παρέχει υπηρεσίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε φοιτητές, εφήβους και εργαζομένους.

Αθήνα

Η Μαρία σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Θρησκειολογία (History of Religions) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Παράλληλα, απέκτησε την ευρωπαϊκή πιστοποίηση Creative and Cultural Sector Projects' Specialist in Cultural Heritage and Performing Arts μέσω της Swiss Approval Technische Bewertung S.A., το Specialization Certificate in Journalism από το Michigan State University και Πτυχίο Βυζαντινής Ελληνικής Παλαιογραφίας, διετούς φοίτησης, από το Κέντρο Αγιολογικών Μελετών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι κάτοχος Πιστοποιημένης Επάρκειας γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille από το ΚΕΑΤ. Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πολιτισμού και Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας-Παρατηρητήριο Ενημέρωσης κατά του Ρατσιστικού Λόγου-Χάρτα της Ειδομένης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Μαρία είναι Inbound Strategist σε B2B Marketing agency με παγκόσμια παρουσία (γραφεία στο Aberdeen, Houston and Singapore). Ουσιαστικά, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και την εκτέλεση στρατηγικών πλάνων Inbound marketing, σε συνδυασμό με τη χρήση του HubSpot (CRM εφαρμογή για marketing and sales). Ως μέρος της δουλειάς της ετοιμάζει marketing plans, κυρίως για B2B εταιρίες, τα οποία συμπεριλαμβάνουν content creation, social media marketing, SEO – link building, and more.

Aberdeen, UK

Στρατηγική επικοινωνία, digital marketing, social media και δημόσιες σχέσεις είναι οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται η Κατερίνα. Είναι κάτοχος MA in Strategic Communication & Public Relations (C.A of 4.00), έχει ιδρύσει το δικό της boutique PR agency (Social Mellon), είναι εισηγήτρια στο Professional Diploma in Digital & Social Media που διοργανώνει η KnowCrunch (powered by Deree – American College of Greece) και ομιλήτρια σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις