TITLMentors_Training_splash_1640x1093_Website_feature

MENTORS’ TRAINING: THE SERIES

Κατηγορίες: Mentoring, Νέα

Στο Women On Top πιστεύουμε στο mentoring και πιστεύουμε (πολύ!) στη δυνατότητα των μεντόρων μας να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των mentees τους. Γι’ αυτό ξεκινάμε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με μια νέα σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων γύρω από βασικά θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο αυτόν, και που θα αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της καθοδήγησης που μπορείς να προσφέρεις στις mentees σου, τις συνεργάτιδες στην ομάδα σου αλλά και σε όποια γυναίκα θέλεις να υποστηρίξεις για να φτάσει λίγο πιο εύκολα λίγο πιο μακριά!

Πρόκειται για 4 δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα και να εξασκηθείς στις βασικές αρχές του mentoring, σε δεξιότητες όπως η εμπιστοσύνη και η ενεργητική ακρόαση, η διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων, η στοχοθεσία και η αυτοπεποίθηση, καθώς και σε άλλα σημαντικά εργαλεία που θα μεγιστοποιήσουν και τη δική σου ευρύτερη επαγγελματική ανάπτυξη.

Σε αυτόν τον κύκλο webinars θα μας συνοδέψουν, εκτός από τις εκπαιδεύτριες του WoT, καλεσμένες ομιλήτριες από το εξωτερικό που θα εμπλουτίσουν τη διαδικασία με την πολύτιμη εμπειρία τους, και θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη στην υποστήριξη και την καθοδήγηση γυναικών με μικρότερη εμπειρία από εσένα.

Ο κύκλος των εκπαιδεύσεων απευθύνεται τόσο στις μέντορες του WoT, όσο και σε άτομα εκτός του δικτύου που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν αυτήν την πτυχή της επαγγελματικής τους πορείας.
Τα webinars θα μαγνητοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο site του Women On Top, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και αργότερα, όσες και όσοι το επιθυμούν.
________________________


1. Βασικές Αρχές Mentoring
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: Nazey Erdilek
Πότε: 13/10/2022 @ 17:00-19:00

Το πρώτο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στις βασικές αρχές του mentoring. Εδώ θα εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει (αλλά και τι δεν είναι!) η αποτελεσματική μέντορας, θα μοιραστούμε πολύτιμα εργαλεία που θα κάνουν κάθε συνεργασία mentoring πιο εποικοδομητική αλλά και πιο ευχάριστη, και για τα δύο άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν. Θα συζητήσουμε τις μορφές που μπορεί να πάρει το mentoring, τις καλές πρακτικές αλλά και τι να αποφύγεις, και θα κρατήσουμε αρκετό χρόνο για ερωτήσεις και μοίρασμα χρήσιμων προηγούμενων εμπειριών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε το σύνδεσμο.
________________________


2. Εμπιστοσύνη & Ενεργητική Ακρόαση
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη
Guest Speaker: Samira Eramdani
Πότε: 9/11/2022 @ 17:00-19:00

Το δεύτερο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και της ενεργητικής ακρόασης. Μαζί θα εξερευνήσουμε τον ρόλο που παίζει η εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του mentoring, θα προτείνουμε εργαλεία και πρακτικές και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και tips για περισσότερη ενεργητική ακρόαση στις συνεργασίες μας. Φυσικά θα δοθεί χρόνος για όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχεις για προηγούμενες ή μελλοντικές σου εμπειρίες, με σκοπό να αποκτήσεις πολύτιμες δεξιότητες και να εμπλουτίσεις και τη δική σου επαγγελματική πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε το σύνδεσμο.
________________________


3. Διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη
Guest Speaker: Sebenzile Dlamini
Πότε: 8/12/2022 @ 17:00-19:00

Το τρίτο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στη διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων. Εδώ θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα στερεότυπα που φέρουμε μέσα μας, ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιούμε, και τα οποία μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη συνεργασία στο πλαίσιο μίας σχέσης mentoring ή και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ζωής μας. Μαζί θα ανακαλύψουμε εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τις προκαταλήψεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ικανότητά μας να χτίζουμε ουσιαστικές και ειλικρινείς σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε το σύνδεσμο.
________________________


4. Στοχοθεσία & Αυτοπεποίθηση
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: LaToria Brent
Πότε: 19/1/2023 @ 17:00-19:00

Το τέταρτο και τελευταίο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στον καθορισμό των στόχων και την αυτοπεποίθηση. Είτε έχεις εμπειρία ετών στο mentoring είτε μόλις ξεκίνησες, ίσως αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξεις μια άλλη γυναίκα στο να ξεκαθαρίσει τους στόχους της, να θέσει προτεραιότητες και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για να τους κατακτήσει. Μέσα σε αυτές τις δύο ώρες θα εξερευνήσουμε μαζί τα κατάλληλα εργαλεία για την πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική υποστήριξη και καθοδήγηση των mentees σου, ώστε να βελτιστοποιήσεις τη διαδικασία της στοχοθεσίας και να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για τις δυο σας την επόμενη φορά.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε το σύνδεσμο.
________________________

Η χρηματοδότηση παρέχεται από το Γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με εταίρο υλοποίησης το Meridian International Center.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε μαζί μας στο info@womenontop.gr