Επιλογή Σελίδας

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές μας

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές μας αποτελούν, εκτός από πολύτιμη υποστήριξη, και έμπνευση και δύναμη και κυρίως κοινότητα για μας. Βασιζόμαστε πάνω τους για να παρουσιάσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικό έργο για όλες και όλους μας και, με τη βοήθειά τους, αντιλαμβανόμαστε ακόμα πιο ξεκάθαρα το ρόλο και τις υποχρεώσεις μας. Γνωρίστε τους!

Η Ραφαέλα μεγάλωσε στην Κρήτη, τελείωσε το πρώτο της πτυχίο στην Οικονομική Επιστήμη στο Ρέθυμνο. Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρουσίασε στο διεθνές συνέδριο ICIB, στην Θεσσαλονίκη, την φοιτητική εργασία που εκπόνησε με συμφοιτήτρια
της με τίτλο “Financial Crisis and Tourism: In which way the development of tourism can contribute to Greece’s ‘exit’ from the crisis”. Εργάστηκε για δύο χρόνια στην Κρήτη ως HR administrator και άλλα δυο στην Μύκονο σε εταιρεία συναλλάγματος.
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας εμφανίστηκε η ανάγκη για την
συνέχιση των σπουδών της. Επέλεξε τον τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού γιατί την κέρδισε ο ανθρωποκεντρικός και δυναμικός χαρακτήρας της επιστήμης αυτής. Τώρα
τελειώνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα αυτόν. Έχει κάνει την πρακτική της άσκηση στην Intrasoft International στο τμήμα του HR όπου και ασχολήθηκε κατά 60% του χρόνου της στο recruiting και κατά 40% στην εκπαίδευση και ανάπτυξη
προσωπικού.
Κατά την παραμονή της στην Αθήνα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια προσωπικής
ανάπτυξης και εκπαίδευσης ώστε να μένει ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν. Παράλληλα δραστηριοποιείται εθελοντικά σε διάφορες οργανώσεις των Χανίων, όπως το Santa Run και δράσεις σχετικές με την Εθελοντική Αιμοδοσία.
Γνώρισε το WoT στην ημερίδα «Women On Top in Business 2019: Ισότητα, από την θεωρία στην πράξη» και παρακολούθησε το Summer Camp στην Αθήνα την ίδια χρονιά. Έκτοτε όπως δηλώνει, θέλει να γίνει μέρος της αλλαγής και από τον Σεπτέμβριο του 2019 βοηθάει
εθελοντικά την οργάνωση σε θέματα επικοινωνίας και προβολής.

Σοφία-Ραφαέλα Μαυριδάκη

Μέλος της ομάδας επικοινωνίας του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Τζίνα δραστηριοποιείται ως Virtual Office Manager (Your Distance Assistance) από το 2014, παρέχοντας υπηρεσίες εξ’αποστάσεως Διοικητικής Υποστήριξης σε Business & Life Coaches, Trainers & Speakers, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Μικρές εταιρείες και Σωματεία. Παράλληλα εκπαιδεύει Γραμματείς – Βοηθούς Διοίκησης για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο ρόλο τους, ακολουθώντας τις εξελίξεις που απαιτεί το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Η ίδια είναι πιστοποιημένη Γραμματέας Διοίκησης με +22 έτη επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις Διοικητικής Υποστήριξης Ελληνικών και Πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ελληνο-Αγγλομαθών Γραμματέων του Saint George Commercial College και κάτοχος των πιστοποιήσεων: “Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων” & “Tourism Management & Marketing” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της πιστοποίησης Virtual Executive Assistant της The VA Coaching & Training Company UK.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας IMA (πρώην EUMA) International Management Assistants Association από το 2010-2014 και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Ευρωπαϊκό Διοικητικό Συμβούλιο από το 2014-2016.

Τζίνα Θεοφιλίδου

Μέλος της ομάδας event support του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Γεωργία είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών της στο ίδιο αντικείμενο μετεκπαιδεύτηκε στο Institute οf Advanced Legal Studies (IALS) στο Λονδίνο και πραγματοποίησε άσκηση στη Νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο άξονα απασχόλησης τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προϋπολογισμού της Ένωσης. Σήμερα είναι μέλος δικηγορικής εταιρίας που εξειδικεύεται κατεξοχήν στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αλληλεπίδρασή του με το εθνικό δίκαιο. Τον τελευταίο χρόνο αναζητά εναλλακτικές διόδους αξιοποίησης των νομικών γνώσεων της σε δράσεις που φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Το ενδιαφέρον της στράφηκε σε ζητήματα έμφυλης ισότητας και τις ποικίλες διαστάσεις που οι ανισότητες λόγω φύλου λαμβάνουν στον ιδιωτικό και  δημόσιο βίο. Κάνοντας τα πρώτα της βήματα στον εθελοντισμό μέσω του δικτύου του WoT, εστιάζει στην απόκτηση και ανάπτυξη γνώσεων επί τρόπων προώθησης της έμφυλης ισότητας. Αγαπάει τη γιόγκα και τη θάλασσα. 

Γεωργία Κελεπούρη

Μέλος της ομάδας fundraising του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Ειρήνη  είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Ασχολείται με τη μουσική και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την λογοτεχνία του φανταστικού. Παράλληλα, είναι βαθμοφόρος στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Πεντέλης, στο τμήμα της Ομάδας και με ρόλο της γραμματείας.

Το καλοκαίρι του 2021 ανακάλυψε το Women On Top μέσω της πρακτικής της στην CocaCola 3E και από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα συμβάλλει εθελοντικά στη δράση του, στον τομέα της διοικητικής υποστήριξης σε θέματα οργάνωσης και επικοινωνίας.

Παράλληλα, εργάζεται στην εταιρεία AstraZeneca.

Ειρήνη Νερατζου΄λη

Μέλος της διοικητικής ομάδας του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Ηρώ γεννήθηκε το 2001 και μεγάλωσε στην Σπάρτη. Είναι φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Νομικής. Από το 2021
είναι εθελόντρια στους οργανισμούς Win Hellas και Women On Top. Επίσης, το 2021-2022 ήταν υπεύθυνη στο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Win Hellas «Νέο ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου», ένα πρόγραμμα που έχει ως μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών. Προσπαθεί να παρακολουθεί όσα περισσότερα σεμινάρια πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί πιστεύεί ότι την βοηθούν να εξελιχθούν σε
επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Παρακολουθεί παράλληλα σεμινάρια ψυχολογίας, γιατί είναι ένας τομέας που την ενδιαφέρει πολύ. Αγαπά τα ταξίδια και την μουσική.

Ηρώ Θεοδωρακάκου

Μέλος της διοικητικής ομάδας & της ομάδας event support του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Μαριάννα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πέρασε κάποια από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Βέλγιο σε ένα αρκετά πολυπολιτισμικό προάστιο των Βρυξελλών. Η διαμονή της εκεί, σε συνδυασμό με διάφορα ταξίδια που έκαναν συχνά οικογενειακώς στη δυτική Ευρώπη, ήταν μια εμπειρία που τη βοήθησε να γίνει αρκετά ανοιχτόμυαλη και ανεκτική, όσον αφορά τις διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρες των ανθρώπων.  Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει το μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης μεταφραστών της σχολής metaφραση, καθώς και το σεμινάριο λογοτεχνικής μετάφρασης και υποτιτλισμού της ίδιας σχολής. Σήμερα εργάζεται ως freelance υποτιλίστρια-μεταφράστρια. 

Από τον Νοέβριο του 2021 παρακολουθεί τα μηνιαία σεμινάρια των Womentors σχετικά με τη γυναικεία ενδυνάμωση και το 2022 αποφάσισε να γίνει εθελόντρια στις Women on Top ως μεταφράστρια. 

Είναι από μικρή βιβλιοφάγος, παίζει ερασιτεχνικά βιολί, ασχολείται με τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων, αγαπάει τη γιόγκα, τα ταξίδια, τη μουσική, τις ταινίες και τις σειρές, και δηλώνει φανατικό anime girl!

Μαριάννα Λάμπρου

Μέλος της ομάδας μεταφράσεων του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα με ελληνική και αγγλική υπηκοότητα. Είναι απόφοιτη της Κτηνιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά την αποφοίτησή της ολοκλήρωσες διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη χειρουργική, αναισθησιολογία, ακτινολογία και εντατική θεραπεία ζώων συντροφιάς στην ίδια σχολή. Το 2003 ίδρυσε με τη συνάδελφο της το ιατρείο μικρών ζώων «The Animal Clinic» στην Κέρκυρα. Ιδιαίτερα αντικείμενα ενδιαφέροντος αποτελούν η χειρουργική, η αναισθησιολογία και η διαχείρηση χρόνιου πόνου στα ζώα συντροφιάς. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού συλλόγου, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας Ζώων Συντροφίας (ΕΛ.Κ.Ζ.Σ) και της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ). Έχει ολοκληρώσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών BLS από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ενδιαφέρει να επεκτείνω τις γνώσεις της στον τομέα αυτό. Την ενδιαφέρουν πολύ θέματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο. Αγαπά τα ζώα, τη μουσική και τη κολύμβηση.

´Ελενα Δεσύλλα

Μέλος της ομάδας μεταφράσεων του WoT, Διάβασε περισσότερα...

Διάβασε περισσότερα για το τι ζητάμε από και τι προσφέρουμε στους υπέροχους ανθρώπους που μας στηρίζουν με τη δουλειά τους.