TITLbcst2

Reproductive Health Day & Sensitising Young Influencers for Gender Equality

Κατηγορίες: Νέα, Στον Κόσμο, Συνεργασίες

Στο πλαίσιο του προγράμματος Stronger Together του British Council, μέσω του οποίου περισσότερα από 80 άτομα καλλιέργησαν τις ηγετικές τους ικανότητες και ανέπτυξαν νέες δεξιότητες, πραγματοποιούνται 11 πρωτοβουλίες σε 6 διαφορετικές χώρες, που έχουν στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για έμφυλα ζητήματα.

Το έργο διαχειρίζεται το Women On Top και αυτό σημαίνει πως έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πολύ ενδιαφέροντα project, να εμπνευστούμε από αυτά και -γιατί όχι- να παρακινηθούμε για να επιφέρουμε και εμείς μια θετική αλλαγή στην κοινότητά μας!

Τα επόμενα δύο project που σας παρουσιάζουμε, αφορούν την ενημέρωση για την αναπαραγωγική υγεία γυναικών που μένουν στην Ολλανδία και έρχονται από άλλες χώρες, και την ευαισθητοποίηση νεαρών influencers στην Ελλάδα για την έμφυλη ισότητα.


Reproductive Health Day

Το project Reproductive Heath Day είναι ένα απόγευμα κοινοτικής σύνδεσης και επιμόρφωσης που επικεντρώνεται στην ενημέρωση και κατανόηση του υγειονομικού συστήματος της Ολλανδίας, στο κομμάτι της αναπαραγωγικής υγείας. Η εκδήλωση απευθύνεται στην διεθνή κοινότητα της Ολλανδίας και περιλαμβάνει θεματικές όπως οι έλεγχοι του τραχήλου της μήτρας, η ορμονική υγεία, η διατροφή, η γονιμότητα, η εγκυμοσύνη, η αντισύλληψη και πολλά άλλα.

«Η αναπαραγωγική υγεία αφορά την ψυχική, σωματική και κοινωνική ευημερία ενός ατόμου, καθώς σχετίζεται με το αναπαραγωγικό σύστημα και τις λειτουργίες του. Ως εκ τούτου, αφορά την ευημερία ολόκληρων κοινοτήτων!».

Η δράση σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τις Bryony Harris, Eliza Hortegas, Lizzie Dempsey στην Ολλανδία, στις 20 Μαΐου. Μπορείς να παρακολουθήσεις το πρότζεκτ και να μάθεις περισσότερα, μέσω του λογαριασμού στο Instagram @reproductivehealthdayvn.

Σύμφωνα με την ομάδα, «Για τη διεθνή κοινότητα που κατοικεί στην Ολλανδία, αυτά τα ζητήματα, πέραν του στιγματισμού από τον οποίο χαρακτηρίζονται, έχουν συχνά το πρόσθετο εμπόδιο του γλωσσικού φραγμού. Επιπλέον, πολλοί μη αυτόχθονες στην Ολλανδία μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες προσαρμογής σε ένα άγνωστο σύστημα υγείας. Η Ημέρα Αναπαραγωγικής Υγείας στοχεύει να διαχειριστεί την προσαρμογή σε ένα άγνωστο σύστημα υγείας και να αντιμετωπίσει με διαφάνεια τα ταμπού και εμπόδια που δημιουργούνται, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη διεθνή και την ολλανδική κοινότητα να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην αναπαραγωγική υγεία!»


Sensitising Young Influencers about Gender Equality

Σε αυτό το project, influencers μεταξύ 20 και 35 ετών στην Ελλάδα προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα την ισότητα των φύλων. Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές (προβολικές τεχνικές, συστημική αναπαράσταση, force field, ασκήσεις brainstorming κ.α) οι influencers ξεδίπλωσαν τις αντιλήψεις τους και έδωσαν ζωή στις προσωπικές τους ιστορίες.

«Η εμπλοκή νέων influencers σε αυτή την προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας, καθώς έχουν ισχυρή φωνή και επιρροή στο κοινό τους».

Το εργαστήριο είχε στόχο να διευκολύνει την έκφραση των εμπειριών τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν κοινά μοτίβα μεταξύ των ιστοριών τους και να συζητήσουν σε βάθος την ισότητα των φύλων, αλλά και ιδέες για μηνύματα που μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω της πλατφόρμας τους για την προώθηση της θετικής αλλαγής. Μετά το τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχουσες/οντες μοιράστηκαν το μήνυμα της έμφυλης ισότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευαισθητοποιώντας το κοινό τους και εμπνέοντάς το να αναλάβει δράση!

Μπορείς να δεις τα post που έγιναν στους Instagram λογαριασμούς των influencers που συμμετείχαν στο εργαστήριο: @athinoid@vakali_elena@lena_loui & @sokratiskyriakakis

Τη δράση σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Παντελής Καραμανής & Αντώνης Κρυώνης. Σύμφωνα με τους ίδιους, «Η έμπνευση για αυτό το έργο προήλθε από την αναγνώριση της σημασίας της ισότητας των φύλων στην κοινωνία και της ανάγκης να εργαστούν όλοι μαζί για να δημιουργήσουν έναν πιο ίσο και δίκαιο κόσμο. Η εμπλοκή νέων influencers σε αυτή την προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας, καθώς έχουν ισχυρή φωνή και επιρροή στο κοινό τους, ειδικά στις νέες και τους νέους που είναι συχνά πιο δεκτικοί στην κοινωνική αλλαγή και στη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος».


Βρίσκεις όλες τις πρωτοβουλίες του
Small Grants Scheme του Stronger Together | Leadership for Gender Equality εδώ.