TITLEWOB logo_digital 1

Το Women On Top ενώνει τις δυνάμεις του με το European Women On Boards

Κατηγορίες: Νέα, Συνεργασίες

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε τη νέα μας συνεργασία με το EWOB, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει δημιουργηθεί για να προωθήσει την έμφυλη ισότητα και ποικιλομορφία στην εταιρική ηγεσία, σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από τις διακρατικές ανταλλαγές και τη δικτύωση, το EWOB έχει ως αποστολή του για εμπνεύσει τις γυναίκες στελέχη να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να δημιουργήσει μια δεξαμενή 1000 γυναικών που είναι έτοιμες να αναλάβουν θέσεις στο C-suite ή στο Διοικητικό Συμβούλιο επιχειρήσεων και οργανισμών. Επίσης, παράγει έρευνα και αναφορές που δίνουν την πλήρη εικόνα των συνθηκών έμφυλης ισότητας που επικρατούν σε περισσότερες από 600 εισηγμένες εταιρείες στην Ευρώπη και τεκμηριώνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Συνεισφέρει ενεργά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών για την έμφυλη ισότητα στις επιχειρήσεις και χτίζει συνεργασίες με οργανισμούς που μοιράζονται τη φιλοσοφία του σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. Στόχος των συνεργασιών αυτών είναι να επιταχυνθεί η αλλαγή, σε εθνικό επίπεδο, και να δημιουργηθεί μια συμπεριληπτική κοινότητα ηγετιδών από όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών, το Women On Top υπέγραψε πολύ πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με το EWOB, με στόχο να συμβάλει με τη σειρά του στην προώθηση του οράματος για ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα. Προβληματιζόμαστε πάντα όταν ακούμε ότι «δεν υπάρχουν γυναίκες με την κατάλληλη εμπειρία ή τις δεξιότητες» για να αναλάβουν ηγετικές θέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε τόσο στο να πολλαπλαστιαστεί ο αριθμός των γυναικών αυτών όσο και στο να αναδειχθούν καλύτερα εκείνες που ήδη υπάρχουν.

Ειδικά αν βρίσκεσαι ήδη σε θέση manager και σκέφτεσαι να διεκδικήσεις κάποτε έναν ρόλο στο C-suite ή στο ΔΣ μιας εταιρείας, σίγουρα κάποιο από τα προγράμματα που είναι την περίοδο αυτή ανοιχτά στο EWOB μπορεί να σε ενδιαφέρει:

Board Readiness Program | Ένα εντατικό πρόγραμμα 5 συνεδριών που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει γυναίκες σε senior επίπεδο που θέλουν να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες, οριζόντιες και κάθετες, πρακτικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για να αναλάβουν μια θέση σε διοικητικό συμβούλιο και να λάμψουν μέσα από αυτήν. Το πρόγραμμα βασίζεται σε διαδραστικά panel με ειδικούς, καθώς και σε πρακτικές ασκήσεις για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων. Οι αιτήσεις για την πρώτη συνεδρία τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι ανοιχτές!

C-Level Program | Ένα εντατικό πρόγραμμα 4 μηνών για γυναίκες σε senior επίπεδο που που προετοιμάζονται για μια θέση C-Suite και διεξάγεται δύο φορές το χρόνο με 35-40 συμμετέχουσες ανά τάξη.

Πρόγραμμα mentoring | Ένα 1:1 πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή γυναίκες στελέχη με τις ή τους αντίστοιχες/ους μέντορες και χτίζει συνεργασίες πέρα από εθνικά, κλαδικά ή έμφυλα σύνροα.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις που πρόκειται να οργανώσουμε από κοινού με το EWOB. Στο μεταξύ, όμως, μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του οργανισμού για να ενημερωθείς για το πώς μπορείς να γίνεις μέλος και να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που σου παρέχει για να σχεδιάσεις κι εσύ πιο αποτελεσματικά τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα.

(Είσαι ήδη μέλος του EWOB; Έλα σε επαφή μαζί μας για να συζητήσουμε πώς μπορούμε μαζί να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα!)