TITLIsotita-logo-banners-fbevent

Ημερίδα WoT in Business 2019: ισότητα στην πράξη

Κατηγορίες: Επιχειρηματικότητα, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ημερίδες, Νέα

Στις 23/2 και για δεύτερη συνεχή χρονιά, 
το Women On Top πηγαίνει τη συζήτηση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων στις επιχειρήσεις ένα βήμα πιο πέρα.

Το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου, από τις 10.00 έως τις 17.00, το Women On Top πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο “Women On Top in Business 2019: Από τη θεωρία στην πράξη” και θέμα το σχεδιασμό καινοτόμων αλλά υλοποιήσιμων πλάνων για την ισότιμη συμμετοχή, εκπροσώπηση και μεταχείριση των γυναικών στο εταιρικό περιβάλλον της Ελλάδας -και προσκαλεί στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, αλλά και εργαζόμενους άντρες και γυναίκες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν.

Το πρόβλημα

Η ισότητα στην αγορά εργασίας και ο ρόλος της οργανωσιακής κουλτούρας και των εταιρικών πολιτικών σε αυτήν έχει αναδειχτεί, τα τελευταία χρόνια, σε μείζον θέμα διεθνώς, χωρίς ωστόσο η συζήτηση αυτή να έχει επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στα ποσοστά συμμετοχής, εκπροσώπησης και διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μέσα στο εταιρικό περιβάλλον.

Παρότι αρκετές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν πλέον τόσο τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων,, όσο και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την εξάλειψη των διακρίσεων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, πολλές από αυτές δεν διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία που θα τους επέτρεπαν να κάνουν το επόμενο βήμα και να σχεδιάσουν υλοποιήσιμα πλάνα για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς τους.

Αυτή τη δυσκολία αναγνωρίζει και έρχεται να αντιμετωπίσει φέτος με την ετήσια ημερίδα του το Women On Top.

Η ημερίδα του 2018

Στην περσινή ημερίδα μας, πάνω από 80 συμμετέχοντες παρακολούθησαν εισηγήσεις από στελέχη εταιρειών που επενδύουν ενεργά στο γυναικείο δυναμικό τους, όπως οι Microsoft Hellas, Vodafone Greece και Nestle, καθώς και ομιλίες συνεργατών του WoT in Business γύρω από την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και την επικοινωνιακή διάσταση της υιοθέτησης πολιτικών ισότητας στις επιχειρήσεις.

Ο στόχος του 2019

Aφού λοιπόν απαντήσαμε στο “γιατί” της ισότητας στην εργασία, ήρθε η στιγμή να δούμε πώς αυτή γίνεται πράξη μέσα στην καθημερινότητα μιας επιχειρήσης.

Έτσι, αλλάξαμε τη δομή και το περιεχόμενο που θα περιμένατε από μία κλασική ημερίδα, επιστρατεύσαμε τους καλύτερους συνεργάτες μας και σχεδιάσαμε μια ολοήμερη εκδήλωση που συνδυάζει τη γνώση με την πρακτική εφαρμογή, την επιμόρφωση με το networking και το πάθος για τον κόσμο των επιχειρήσεων με το όραμα και τα πρακτικά βήματα που μπορούν να κάνουν τον κόσμο αυτό καλύτερο για όλους.

Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι προσομείωσης και με όχημα συγκεκριμένα case studies, αλλά και best practices από τις εταιρείες-υποστηρικτές της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε 6 άξονες-κλειδιά που καθορίζουν το πόσο ενεργά επενδύει μια επιχείρηση στην ισότητα των φύλων.

Στη διάρκεια της ημέρας και με την καθοδήγηση των ειδικευμένων συνεργατών του Women On Top, θα κληθούν, μέσα στις ομάδες τους, να σχεδιάσουν στρατηγικές, εργαλεία και λύσεις που θα κάνουν τον στόχο της ισότητας κάτι παραπάνω από θεωρία: ένα καινοτόμο αλλά υλοποιήσιμο πλάνο από πρακτικά και συγκεκριμένα βήματα, κατάλληλο για τον προοδευτικό και υπεύθυνο εργοδότη που αναζητά η νέα γενιά ταλέντων.

[button link="https://www.eventbrite.com/e/women-on-top-in-business-2019-tickets-55117542052" type="big" color="silver" newwindow="yes"] Δήλωσε συμμετοχή[/button]

 


 

Οι 6 άξονες-κλειδιά για την ισότητα στις επιχειρήσεις

1. Ασυνείδητη προκατάληψη | Πώς τα στελέχη διαχειρίζονται την επίδραση των έμφυλων στερεοτύπων στις ομάδες τους

2. Σεξουαλική παρενόχληση | Συστήματα πρόληψης και διαχείρισης

3. Προσλήψεις και εξέλιξη | Σχεδιασμός και διασφάλιση ίσων ευκαιριών και ανταμοιβών

4. Επικοινωνία | Εργοδοτικό προφιλ, προωθητικές ενέργειες & αντιμετώπιση κρίσεων

5. Συμφιλίωση επαγγελματικής-προσωπικής ζωής | Στρατηγικές και εργαλεία για την ισορροπία όλων

6. Υποστήριξη εργαζόμενων γονέων | Υποδομές και παροχές για την φροντίδα και απασχόληση των παιδιών
Πρακτικές πληροφορίες

Το πρόγραμμα της ημέρας θα κυλήσει ως εξής:10.00-10.45     Άφιξη και εγγραφές

10.45-11.00     Καλωσόρισμα

11.00-14.00     Ομάδες εργασίας: Δημιουργία πλάνων δράσης σε 6 άξονες-κλειδιά για την ισότητα στις επιχειρήσεις

14.00-15.00     Lunchbreak | Networking

15.00-16.30     Παρουσίαση των πλάνων δράσης στην ολομέλεια της ημερίδας  

16.30-17.00     Παρουσίαση του προγράμματος WoT in Business και κλείσιμο


Λόγω της ημερίδας, οι ομάδες εργασίας που θα δουλέψουν επάνω στους 6 βασικούς άξονες για την ισότητα θα διαμορφωθούν στο ξεκινημα της ημέρας και θα ήταν καλό να διατηρηθούν αμετάβλητες ως το τέλος της.  Για το λόγο αυτό, θα σας παρακαλέσουμε να δηλώσετε συμμετοχή μόνο αν γνωρίζετε ότι θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την ημερίδα στο σύνολό της (10.30-17.00), ώστε να αξιοποιήσετε την εμπειρία στο μέγιστο βαθμό.

 

[button link="https://www.eventbrite.com/e/women-on-top-in-business-2019-tickets-55117542052" type="big" color="silver" newwindow="yes"] Δήλωσε συμμετοχή[/button]

 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο και με την ευγενική χορηγία του HIGGS, Bίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο, 104 37.

Με την υποστήριξη των Παπαστράτος και Commit.

Mπορείτε να ενημερώνεστε για τους εισηγητές καθώς και για τυχόν τροποποιήσεις του προγράμματος εδώ και να εξασφαλίσετε τη θέση σας συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ σε όλη τη διάρκειά της θα παρέχεται δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες: info@womenontop.gr


 

Με την υποστήριξη:

 

Χορηγοί επικοινωνίας: